Cum scapi de inestetica problemă a vaselor sparte

1 68810 original jpg jpeg

Vasele de sânge sparte sau steluţele vasculare reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme care ne face să ne ascundem picioarele. Moştenite din familie, vasele sparte pot fi tratate cu noile tehnologii cu laser ce transformă problema într-o amintire.

Iată,mai jos,câteva mituri despre vasele sparte/steluţele vasculare şi de ce anumite persoane sunt afectate într-o măsură mai mare decât altele şi cum se pot trata:

1. Vasele sparte „se trag” din familie

ADEVĂRAT. Vasele sparte superficiale apar fie din cauza unei fragilităţi capilare,fie din cauza unor probleme mai serioase legate de o insuficienţă venoasă,care determină şi apariţia varicelor. „Vasele sparte se manifestă ca o reţea de vase superficiale de culoare roşie sau violacee,iar cel mai mare factor de risc pentru apariţia acestor vase de sânge sparte,care determină această fragilitate,este,într-adevăr,moştenirea genetică”,explică medicul dermatolog Florentina Zaharia.

2. Vasele sparte de pe picioare=varice

FALS. Sunt două probleme diferite,care pot avea legătură,în sensul în care,vasele pot evolua şi în varice. Este cazul vaselor de sânge sparte care sunt provocate de o insuficienţă venoasă serioasă. Însă nu este o regulă ca vasele de sânge sparte să se transforme automat în varice                            

3. Vasele sparte sunt pe viaţă

Vasele sparte de pe picioare nu au fost nicicând mai uşor de tratat. În prezent,cea mai bună metodă de tratament a vaselor sparte şi steluţelor de sânge este cea cu laserul.

Cum funcţionează? „Laserul vascular se aplică pe vasul respectiv,absorbind hemoglobin,iar odată absorbită hemoglobina,vasul de sânge se resoarbe. Laserele utilizează o lungime de undă prestabilită pentru a ţinti şi distruge capilarele şi vasele nedorite,lăsând însă intacte ţesuturile normale din jur”,explică medicul dermatolog Florentina Zaharia. Există soluţii şi pentru vasele sparte de pe faţă,recomandarea medicilor este tot laserul.

4. După tratament,rămân cicatrici

Întrucât acţionează în profunzime,laserele nu lezează pielea şi nu lasă în urmă cicatrici. „Recomandarea este ca pacienţii să evite expunerea la soare în perioada tratamentului,întrucât poate apărea o hiperpigmentare”,precizează medicul. 

5. Tratamentul nu ţine mult,vasele sparte recidivează

Odată tratate cu laserul,vasele sparte nu mai reapar. În schimb,pot să apară noi vase sparte în alte zone,dacă există predispoziţie genetică. Pentru vasele sparte mai mari şi mai evidente,medicii recomandă şi un tratament medicamentos,alături de terapia cu laser. 



Recente

La ce se foloseste dezumidificatorul in casa 5 AVANTAJE pe care trebuie sa le cunosti jpg
titlu Cum să alegi restaurantul potrivit pentru nuntă jpg
Dulceata de struguri albi  Sursa foto shutterstock 712190629 jpg
Colectie hair trends 2025 jpg
Tocanita cu peste  Sursa foto shutterstock 1632304759 jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 213044644 jpg
De ce să ți detoxifici organismul înainte de începerea unei diete de slăbit jpg
tort  shutterstock jpg
hanorac baieti jpg
Revani  Sursa foto shutterstock 496811728 jpg
Cu Mama la Mamo Regina Maria Reteaua de Sanatate jpg
Cursuri   Arhiva personala (2) JPG
shutterstock 2216234671 jpg
Reteta in pasi  Doner kebab  Sursa foto shutterstock 507880279 jpg
shutterstock 2078335735 jpg
5 modalitati de a dezvolta inteligenta unui copil jpg
shutterstock 2154283303 jpg
Placinta cu fistic  Sursa foto shutterstock 2113201898 jpg
shutterstock 656053552 jpg