Cum se ├«mboln─âve┼čte timusul, glanda care se suprapune cu chakra inimii

1 shutterstock 241150960 jpg jpeg

Timusul este o glandă situată în cavitatea toracică, în zona inimii, care este responsabilă pentru producerea globulelor albe, cu activitate esenţială în sistemul imunitar. Cu alte cuvinte, o parte semnificativă din corp, cu rol crucial în menţinerea sănătăţii.

Glanda aceasta este ├«n str├óns─â leg─âtur─â cu inima, cu pl─âm├ónii, cu fluxul sangvin. C├ónd se ├«mboln─âve┼čte timusul, ├«n organism se produc dezechilibre importante. Mai mult dec├ót at├ót, la nivel emo┼úional, timusul afecteaz─â capacitatea decizional─â, influen┼úeaz─â abilitatea de a ierta, de a empatiza ┼či de a percepe iubirea. O explica┼úie pentru acest impact emo┼úional este faptul c─â glanda timus se suprapune cu chakra inimii, fiind situat─â ├«n punctul prin care trec meridianele energetice esen┼úiale.

De reţinut este că atunci când timusul întâmpină probleme, sistemul imunitar are serios de suferit.

├Än alt─â ordine de idei, timusul este o gland─â endocrin─â minuscul─â, ce poart─â numele dup─â cuv├óntul grecesc ÔÇ×thymosÔÇť, ce se refer─â la energie ┼či vitalitate, la pofta de via┼ú─â.

Ce rol are

Timusul este locul unde sunt secreta┼úi hormoni specifici, cum este timulina, care stimuleaz─â evolu┼úia celulelor stem pluripotente c─âtre linia limfocitar─â cu formarea limfocitelor T. Este bine de ┼čtiut c─â odat─â cu v├órsta concentra┼úia acestui hormon scade. Trebuie re┼úinut c─â timusul produce celule care se maturizeaz─â ├«n celule T, iar acestea ajut─â la distrugerea celulelor infectate sau canceroase. ├Än plus, celulele T, care sunt celule vitale, favorizeaz─â ├«nt─ârirea sistemului imunitar.

Afecţiunile timusului

Timusul atinge maximul de dezvoltare la pubertate, c├ónd c├ónt─âre┼čte 25-35g. Dup─â aceast─â v├órst─â, timusul intr─â ├«n regresie, ajung├ónd la 40 de ani s─â c├ónt─âreasc─â 15 g.

Limfocitele T (celule albe din sânge), care se dezvoltă în timus, ajută sistemul imunitar să protejeze corpul de infecţii, ciuperci, virusuri.

Bolile timusului se refer─â ├«n special la timoame sau tumori, acestea av├ónd frecven┼úa ├«ntre 0.2 ┼či 1, 5%.

Timoamele pot fi benigne (non-canceroase) ┼či maligne (canceroase). Printre bolile timusului se num─âr─â ┼či carcinoamele timice, timolipoamele ÔÇô acumul─âri de ┼úesut gras ├«n timus, considerate leziuni benigne ÔÇô , chisturi timice, care pot fi congenitale sau dob├óndite. ├Än cele mai multe cazuri, chisturile ovoidale apar la copii, iar cele cu localizare mediastinal─â, sferice ┼či sunt frecvente la adul┼úi.

E bine s─â ┼čtii c─â simpl─â atingere ├«n zona timusului, simpla tapare poate cre┼čte sim┼úitor starea de energie ┼či vitalitate.

@shutterstockRecente

Odorizant natural  jpg
test de sange shutterstock 1761439778 jpg
exercitii fizice   yoga g6f550c290 1280 jpg
pilule shutterstock 2006626376 jpg
pitbull shutterstock 1942867918 jpg
Rosii si castraveti  jpg
ciuperci shutterstock 1848583411 jpg
ochi obositi foto shutterstock
Jucarii de plus jpg
zidul chinezesc shutterstock 7845748 jpg
6 lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta in numai 5 minute jpg
Cola jpg
Elena Gheorghe jpg
Cartofi  jpg
labradoodle shutterstock 2033747033 jpg
Pisica jpg
adolescenti la pc shutterstock 439292719 ok jpg
miros neplacut   shutterstock 1124436698 jpg
suc de fructe jpg
Epilare jpg