Cum te fereşti de gripa la stomac

1 63228 original jpg jpeg

Norovirusul este o infecţie la nivelul stomacului şi a intestinelor care se manifestă prin oboseală premanentă, greaţă, vărsături, diaree, febră, frisoane şi dureri de cap. Descoperă cum poţi trata şi preveni această infecţie!

Norovirusul,deşi este denumit şi gripa stomacului,nu este cauzat de virusul gripal. Acesta poate fi contaminat în urma contactului cu persoane care sunt purtătoare de acest virus,prin atingerea unor obiecte sau consumul unor fructe contaminate. Norovirsul are o perioadă de incubaţie de două zile.

Foloseşte apa şi săpunul

Virusul este contagios şi se răspândeşte peste tot. De aceea,pentru a evita infectarea,o igienă adevată este recomandată. Spală-te de mai multe ori pe zi cu apă şi săpun şi evită să le înlocuieşti cu soluţiile dezinfectante deoarece acestea nu te feresc de norovirus.

Igienizarea frecventă

Norovirusul este extrem de rezistent,iar o soluţie eficientă de îndepărtare este clorul. Igienizează-ţi locuinţa în mod regulat şi foloseşte produse de curăţare puternice care îndepărtează virusurile şi bacteriile. De exemplu,pentru curăţarea pardoselii,a gresiei,a chiuvetei sau a toaletei,aplică soluţia de clor şi las-o să acţioneze 10 minute. Îndepărteaz-o cu apă caldă.

Nu uita nici de tastatura pe care o foloseşti zilnic şi care este plină de bacterii sau de telefonul mobil,care este expus ore în şir microbilor. De asemenea,şi clanţa de la uşă este un loc ideal pentru supravieţuirea norovirusului. În fiecare zi,şterge aceste suprafeţe cu o cârpă îmbibată în spirt.

Spalarea la temperaturi înalte

Deoarece acest virus poate fi contaminat de oriunde,trebuie să ţii cont că hainele tale pot fi o sursă molipsitoare sigură. Hainele trebuie spălate cât mai des,folosind soluţii dezinfectante. De asemenea,prosoapele şi lenjeria trebuie spălate la temperaturi înalte pentru a distruge microbii.

Curăţarea covorului

Un mediu propice pentru supravieţuirea norovirusului este covorul. Cel mai bun mod de a scăpa de acesta este să-ţi cureţi covorul în fiecare săptămână. Pe lângă aspirare,se recomandă îndepărtarea microbilor cu ajutorul aburilor este cea mai indicată metodă în acest caz.

Citeşte şi:

Tot ce trebuie să ştii despre microbii din cavitatea bucală

Află câţi microbi adună periuţa de dinţi!