Cum tratezi cele mai frecvente tipuri de dureri

kidney pain fb jpeg

Durerea - indiferent dacă este vorba de o înţepătură de albină sau de un os rupt - este o experienţă senzorială şi emoţională neplăcută. Din fericire, există câteva metode prin care poţi ameliora unele dintre cele mai frecvente tipuri de dureri.

Ce te ajută în migrenă

1 din 4 femei cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani se confruntă cu omigrenăo dată la trei luni,potrivit unui studiu recent. A fost dovedit ştiinţific că durerea de gât este un simptom mai frecvent decât greaţa în migrene. Când te supără o migrenă,mişcă-ţi capul spre piept şi menţine poziţia timp de aproximativ zece secunde,după care revin-o la poziţia iniţială. Repetă mişcarea de 2 ori.

Ce poţi să faci când te doare spatele

Stai pe scaun prea mult timp? Ai toate şansele să te confrunţi cu dureri de spate. „Când stai aplecat în faţă pentru o perioadă mai lungă de timp,se creează o presiune pe spate şi pe coloana vertebrală”,spune Robert Gotlin,ortoped la spitalul Mount Sinai Beth Israel din New York City,SUA. Pentru a preveni acest disconfort,fă pauze dese,ridică-te şi mergi ori de câte ori ai ocazia. Mişcarea de două sau de trei ori pe săptămână,timp de 20 până la 40 de minute,poate fi la fel de eficace ca şi terapia fizică în ameliorarea durerii de spate,spun specialiştii.

Când nu-ţi dă pace o durere de genunchi

Aproximativ 1 din 5 adulţi se confruntă cu dureri de genunchi,arată datele unei cercetări recente. „O cauză comună este durerea acută în partea din faţă a genunchiului,care se agravează din cauza unei activităţi fizice intense sau prea bruşte”,spune Robert Marx,chirurg ortoped la Spitalul de Chirurgie din New York City,SUA.

Dacă te confrunţi cu această durere,consumă de trei ori pe zi turmeric. Condimentul indian este un puternic antiinflamator,despre care oamenii de ştiinţă spun că este la fel de eficace ca şi ibuprofenul în tratarea durerii de genunchi. În plus,stai departe de încălţămintea cu toc înalt.

Cele mai bune soluţii în ameliorarea durerilor de articulaţii

Ni se uzează articulaţiile mai repede decât oricând. De vină pentru asta este,în primul rând,greutatea corporală. Cu câte kilograme ai în plus,cu atât creşte presiune pe articulaţii. „Cercetările recente arată că obezitatea este asociată cu osteoartrita. Noi credem că substanţele chimice eliberate de ţesutul adipos pot provoca inflamaţii în organism şi descompun cartilajul articular,care contribuie la osteoartrită”,spune Howard Smith,MD,reumatolog la Cleveland Clinic. Atunci când durerile articulaţiilor te supără,ultimul lucru la care te gândeşti este mişcarea. Oamenii de ştiinţă spun însă că exerciţiile fizice intense,cum sunt săriturile,cresc fluxul sangvin de la nivelul articulaţiilor şi eliberează endorfine,care ajută la reducerea durerii.Recente

Prajitura cu zmeura Sursa foto shutterstock 1072987439 jpg
sticla de apa reutilizabila jpg
Dovlecei umpluti Sursa foto shutterstock 2195535413 jpg
clickpentrufemei (2) jpg
Rulada cu frisca si cirese Sursa foto shutterstock 1913846866 jpg
coffee 791045 1280 jpg
fructe jpg
Rosii umplute Sursa foto shutterstock 174626549 jpg
Cum sa controlezi transpiratia excesiva Sursa foto shutterstock 1995953054 jpg
produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online foto  Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos foto  Shutterstock jpg
cremă de plajă foto  Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii Sursa foto shutterstock 622990619 jpg