De ce boli rişti să suferi în funcţie de locul de muncă

1 66460 original jpg jpeg

Te bucuri că nu lucrezi afară, în frig şi precipitaţii, dar stai multe ore aşezată pe scaun, la birou, şi tot ce faci este să tastezi la calculator? Avem o veste neplăcută: doar ai impresia că eşti mai protejată de bolile profesionale. Acestea pot apărea indiferent de mediul de lucru.

Printre cele mai întânite afecţiuni cauzate de condiţiile de la locul de muncă se numără varicele,durerile de spate,vederea înceţoşată,pierderea auzului şi lista cu boli profesionale poate continua.

Iată mai jos care sunt cele mai frecvente afecţiuni provocate de anumite profesii!

Stai mult la birou? Vei avea dureri de spate

Cei mai mulţi angajaţi care lucrează în faţa calculatorului sunt adesea invidiaţi pentru că stau cât e ziua de lungă pe scaun şi nu trebuie să depună mult efort fizic.

Tocmai pentru că nu fac mişcare,persoanele care lucrează în echipă cu calculatorul sunt mai predispuse să sufere de dureri de spate insuportabile. Poziţia în care stau în timpul programului şi lipsa pauzelor scurte şi dese dăunează coloanei vertebrale.

Tu poţi preveni aceste probleme,dacă ai grijă ca biroul tău să aibă o înălţime potrivită pentru statura ta.

Ştii acest lucru,când nu stai aplecat peste birou şi nici nu faci eforturi să vezi ecranul monitorului. De asemenea,fă pauze de câte 10 minute la fiecare 50 de minute de lucru.

Lucrezi în zgomot puternic? Poţi rămâne fără auz

Fabricile şi terenurile agricole nu oferă muncitorilor cele mai prietenoase medii de lucru. Cei mai mulţi angajaţi sunt nevoiţi să suporte zgomotul puternic pe care-l fac aparatele industriale. Acelaşi lucru şi pentru cei care lucrează cu maşini agricole.

Dacă în timp oamenii ajung să capete „imunitate“ la aceste zgomote agresive,iată că decibelii peste limita normală îi pot lăsa fără auz. Şi constructorii sunt ameninţaţi să rămână fără auz,din cauza nivelului ridicat de zgomot la care sunt expuşi zilnic.

Dacă sunetul depăşeşte pragul de 60 de decibeli,poate apărea riscul de atac de cord. Gradul de suportabilitate şi care nu creează probleme organismului uman este de 20 – 30 de decibeli.

În caz că nu ştiai,la decolarea unui avion zgomotul ajunge până undeva în 130 de decibeli. Îţi dai seama ce mediu de lucru au echipajele de la bordurile avioanelor?

Stai în picioare? Eşti predispusă la varice

Doctorii,ospătarii şi coafezele,de exemplu,stau mult în picioare şi,de aceea,pot fi afectaţi de varice. De fapt,toţi cei care au profesii unde se impune statul prelungit în picioare pot face varice şi,în această categorie,intră şi profesorii,vânzătorii şi oamenii care sunt nevoiţi să ridice greutăţi la muncă.

În cazul coafezelor,acestea pot fi atacate şi de substanţele chimice,de pe urma cărora pot suferi de eczeme şi dermatite de contact.