De ce îţi sângerează gingiile

1 70661 original jpg jpeg

Aproape 90% din populaţie este afectată în timpul vieţii de sânagerarea şi inflamaţiile gingivale, majoritatea ignorând aceste semnale de alarmă. La fel ca şi cariile sau mirosul neplăcut, aceste simptom}'ie anunţă instalarea unei infecţii dentare.

De cele mai multe ori,atunci când ne referim la sănătatea dentară,tindem să avem în vedere doar tratarea şi prevenirea cariilor şi a mirosurilor neplăcute ale cavităţii bucale. Cu toate acestea,sănătatea cavităţii orale porneşte,în primul rând,de la gingii,care au un rol major în menţinerea sănătăţii dinţilor şi a stării de bine,generale.

„Cei mai mulţi oameni consideră că dinţii sănătoşi sunt cei lipsiţi de carii. Corect,dar nu în totalitate! Semnalele de alarmă apar odată cu sângerarea şi inflamaţiile gingivale,care anunţa instalarea unor infecţii ce pot pune în periocol sănătatea dentară”,explică Marina Necşulescu,medic dentist Smile Factory.

Gingiile la control

Cel mai adesea,sângerările şi inflamaţiile gingivale apar la adulţi datorită stilului de viaţă,consumului de alimente nesănătoase,precum fast-food sau dulciuri în exces. Deşi gustos,zahărul este extrem de nesănătos,favorizând formarea plăcii bacteriene,care la rândul ei,datorită acizilor produşi de către bacterii inflamează gingiile,determinând astfel înroşirea şi sângerarea acestora.

Mai multe informaţii găseşti pe clicksanatate.ro.