Depistează cancerul de sân în fază incipientă: 6 sfaturi preţioase

1 71632 original jpg jpeg

Deşi anumite persoane pot avea o predispoziţie pentru dezvoltarea cancerului mamar, experţii susţin că oricare dintre noi poate luamăsuri pentru a depista boala în stadiul incipient şi a putea astfel să o trateze înainte de a fi prea târziu.

Fă-ţi o mamografie chiar dacă te consideri prea tânără

Niciodată nu este prea devreme ca să ai grijă de sănătatea ta. O mamografie te-ar putea scuti de multe neplăceri mai târziu. Începând cu vârsta de 40 de ani,însă,acest lucru trebuie să facă parte din rutina ta anuală. Astfel,descoperit la timp,cancerul de sânare toate şansele să fie învins.

Adresează-te unui medic cu experienţă

Îţi poţi face o mamografie la orice spital,dar diagnosticul,după testare,este cel care îţi decide viitorul. De aceea este important ca medicul care îţi citeşte analizele să fie unul cu experienţă. De profesionalismul lui ţine ca problemele să fie identificate cu uşurinţă,iar tratamentul propus să fie cel corect. În astfel de probleme,un medic neexperimentat poate eşua.

Optează pentru o mamografie digitală

O mamografie digitală este mult mai precisă atunci când vine vorba de detectarea oricărei probleme la femeile cu ţesutul mamar dens-întâlnit mai ales la femeile cu vârsta sub 40 de ani. În plus,scanarea digitală este mult mai sigură în detectarea cancerului,în comparaţie cu mamografia cu film tradiţional. 

Alege cu grijă data testului

Cele mai multe femei se tem să facă o mamografie,deoarece sunt speriate de ideea că testul ar putea fi dureros. Aminteşte-ţi că o mamografie nu ar trebui să doară. Pentru a reduce riscul de a întâmpina probleme,încearcă să facio programare după menstruaţie,astfel încât ţesuturile mamare să fie mai puţin sensibile. În timpul testului,dacă simţi durere sau disconfort,spune-i tehnicianului-rolul lui este să te ajute să te simţi cât mai confortabil.

Nu lăsa teama de cancer să te conducă

Dacă te temi de rezultatele mamografiei,să ştii că nu eşti singura. Foarte multe femei sunt îngrozitede ceea ce ar putea să dezvăluie rezultatele,dar acesta nu este un motiv pentru a nu face testul. Dacă rezultatele sunt neconcludente,poţi fi chemată să îl repeţi. Dar acest lucru nu înseamnă că ai cancer. Aminteşte-ţi că nu toate anomaliile sunt cancer. 

Autoexaminează-te în mod regulat

Este foarte important să îţi cunoşti sânii şi să ştii cum sunt ei în mod normal. Acest lucru te va ajuta să descifrezi diferenţa dintre normal şi anormal. Poţi afla cum să îţi autoexaminezi sânii fie cu ajutorul tutorialelor de pe net,fie rugându-ţi medicul să îţi arate cum trebuie să procedezi.

Modificări cum ar fi noduli,umflăturisau iritarea pielii sunt toate semne pe care trebuie să i le aduci imediat la cunoştinţă medicului tău.