Dereglare hormonală simptome. 6 semne că ceva nu e în ordine

1 68938 original jpg jpeg

Dereglare hormonală simptome. Când treci printr-o dereglare hormonală, corpul tău este afectat pe mai multe planuri. Pentru a preveni apariţia problemelor majore de sănătate, ia în calcul aceste semne.

Hormonii sunt nişte mesageri care reglează temperatura corpului,asigură buna funcţionare a sistemului reproducător,metabolizează alimentele consumate şi menţin în echilibru stările emoţionale. Când apare un dezechilibru la nivel hormonal,toate aceste procese sunt dereglate,iar corpul devine vulnerabil în faţa unor afecţiuni periculoase. Dacă te confrunţi cu una sau mai multe dintre simptomele de mai jos,este posibil să te confrunţi cu o dereglare hormonală.  

1. Dereglare hormonală simptome - Te simţi obosită

Când eşti foarte stresată,nivelul cortizolului (hormonul stresului) poate creşte alarmant. Acest dezechilibru hormonal duce,automat,la instarea stării permanente de oboseală.

2. Îţi cade părul

Dacă în corp apare un dezechilibru între dihidrotestosteron şi testosteron,te poţi confrunta cu căderea excesivă a părului. În cazul în care te confrunţi cu această problemă,cel mai bine este să consulţi un medic de specialitate.

3. Dereglare hormonală simptome - Te confrunţi cu probleme digestive

Când apare un dezechilibru la nivelul celor trei hormoni digestivi-gastrină,secretină şi colecistokinină,pot apărea cu uşurinţă probleme gastrointestinale. Rolul acestor hormoni este acela de a stimula procesul digestiv prin descompunerea alimentelor consumate în simple molecule care pot fi absorbite cu uşurinţă în sistemul sangvin.

4. Ai insomnii şi transpiri în exces

De obicei,persoanele care sunt la menopauză se confruntă cu insomnii şi transpiraţie în exces,din cauză că în corp au loc modificări la nivelul a 10 tipuri de hormoni.

5. Dereglare hormonală simptome - Ai libidoul scăzut

Hormonul androgen se găseşte atât în testicule,cât şi în ovare. Când nivelul acestui hormon est scăzut,femeile şi bărbaţii pot acuza un apetit sexual scăzut.

6. Eşti irascibilă

Hipotiroidismul este o afecţiune a glandei tiroide care apare ca urmare a unui exces de hormoni tiroidieni. Din această cauză,te poţi confrunta cu irascibilitate,anxietate şi chiar depresie.



Recente

3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg