Efecte adverse pe care le pot avea prezervativele. Iată de ce lucruri trebuie să ţii cont!

prezervative jpeg

Cu toate că te fereşte de sarcinile nedorite şi de afecţiunile cu transmitere sexuală, în timp ce te bucuri de actul sexual, prezervativul poate avea şi efecte adverse la care prea puţine persoane se gândesc.

Poţi face alergie la latex

Majoritatea prezervativelor sunt făcute din latex,însă nu toate persoanele suportă această substanţă. Din această cauză,apare alergia la latex care se manifestă prin mâncărimi în zona genitală,rinoree,strănut şi,în cazuri mai rare,ameţeală,dureri de cap şi inflamarea pielii. 

Nu te protejează de toate bolile cu transmitere sexuală

Întrucât prezervativul acoperă doar penisul,există riscul să iei anumite boli cu transmitere sexuală (BTS-uri),din cauză că mucoasa vaginală intră în contact cu părţile genitale ale bărbatului care nu sunt acoperite de prezervativ.

Spre exemplu,în cazul în care partenerul tău suferă de virusul Papiloma Uman (HPV) şi are răni care intră în contact cu mucoasa vaginală,te poţi infecta cu virusul HPV. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi în cazul altor BTS-uri.

Există riscul de a rămâne însărcinată

Chiar şi atunci când prezervativul este aplicat cum trebuie,tot există un risc de 2% să rămâi însărcinată. Riscul creşte în momentul în care prezervativul se rupe sau nu acoperă îndeajuns organul genital masculin.

Măreşte riscul apariţiei cancerului

Folosirea prezervativului creşte riscul apariţiei cancerului în cazul femeilor,potrivit a doi medici din Dallas,Texas. Acest efect advers este dat de talc,un lubrifiant uscat care se găseşte pe suprafaţa prezervativelor. Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că există o strânsă legătură între talc şi apariţia cancerului ovarian.