Efectele insomniei asupra sănătăţii

1 80293 original jpg jpeg

Somnul este necesar pentru odihna corpului şi minţii, dar el te ajută sistemele organismului să funcţioneze corect şi să te menţii sănătoasă, plus că metabolismul depinde de somn. Acesta este motivul pentru care există o legătură între greutate şi odihnă.

Modalităţile prin care lipsa somnului provoacă îngrăşarea sunt următoarele:

Provoacă o nevoie de zahăr

Somnul ne ajută să ne menţinem în formă, dar dacă orele de somn sunt puţin şi necalitative, vei simţi nevoia de alimente mai dulci şi cu mai multe calorii. Nu numai asta, ci va exista o dorinţă pentru alimente nesănătoase, care nu sunt bogate în substanţe nutritive. În concluzie, grăsimile şi zahărul vor provoca creşterea în greutate.

Provoacă nevoia de mai multe alimente

Tulburările de somn ne afectează modul în care funcţionează organismul. Acestea cresc nivelul de ghrelină, care este hormonul foamei. Creşterea apetitului duce la consumul excesiv de alimente, iar nevoia de a mânca ceva continuu va persista până când vei avea un somn calitativ. Dacă te-ai confruntat cu insomnie şi te-ai îngrăşat, acesta este motivul.

Provoacă o stare de impulsivitate

Insomnia îţi afectează şi restul de activităţi din timpul zilei. Nu este numai o problemă internă, ci ea are efecte şi în exterior. Principalele efecte pe care le are sunt asupra creierului şi obiceiurilor. Când o persoană se confruntă cu tulburări de somn, nivelul de concentrare poate fi afectat, crescând astfel starea de impulsivitate, nervozitate şi iritabilitate. Aşadar, dilema din mintea ta poate duce la modificări de greutate.

Provoacă o creştere a bacteriilor intestinale

Privarea de somn poate duce la creşterea nivelului de bacterii intestinale, dar asta înseamnă că bacteriile rele cresc şi le îmbolnăvesc pe cele sănătoase. Prin urmare, creşte riscul de apariţie a problemelor digestive. Medicii spun că acest proces poate duce la creşterea greutăţii, deoarece procesul de digestie este afectat.

Credit foto: www.eatthis.com