Efectele negative ale căştilor de telefon. Pot provoca 5 boli
Există mulţi oameni care folosesc căşti de telefon fără să cunoască problemele de sănătate pe care le-ar putea provoca utilizarea lor. Iată care sunt efectele negative ale căştilor de telefon.
Tehnologia se îmbunătăţeşte pe zi ce trece, dar progresul poate să aibă multiple efecte secundare asupra sănătăţii noastre.
1. Efectele negative ale căştilor - Pierderea auzului
Când foloseşti căşti de telefon,sunetul ajunge direct în ureche. Acest sunet nu trebuie să depăşească 90 de decibeli. Orice depăşire a acestui prag are un impact negativ asupra auzului. În mod ideal,specialiştii avertizează că nimeni nu ar trebui să folosească căşti continuu pentru mai mult de 15 minute,pentru că există posibilitatea pierderii auzuluidincolo de acest punct.
2. Infecţii ale urechii
Ai propriile tale căşti sau le împarţi cu familia şi prietenii? Folosirea propriilor căşti împreună cu alţi oameni poate favoriza apariţia infecţiilor urechii,pentru că bacteriile din urechile altora pot ajunge şi în urechile tale.
3. Efectele negative ale căştilor - Blochează trecerea aerului
Există multe companii care produc căşti,asigurându-te că sunetul lor este foarte clar. Pentru a auzi cât mai bine ce asculţi la căşti,trebuie să le introduci direct în canalele urechii şi acest lucru duce la blocarea trecerii aerului. Astfel pot să apară infecţii ale urechii şi chiar pierderea auzului.
4. Are efecte secundare asupra creierului
Căştile produc unde electromagnetice. Oamenii de ştiinţă spun că acestea pot fi periculoase pentru creierul uman.
5. Efectele negative ale căştilor - Durere severă în urechi
Cei care folosesc căşti riscă să sufere de dureri severe de urechi. Pe lângă asta,aceştia se pot plânge că aud sunete ciudate şi un zumzet în urechi. Mai mult,pot simţi o amorţeală în urechi. Există studii care au demonstrat că utilizarea în exces a căştilor duce la amorţeală şi dureri în urechi.
6. Cum poţi împiedica îmbolnăvirea din cauza căştilor
- Renunţă la căştile care intră direct în canalul urechii şi foloseşte-le pe cele mari.
- Nu-ţi mai împrumuta căştile!
- Dacă căştile personale au un capac de cauciuc sau burete,schimbă-l cel puţin o dată pe lună.
- Nu asculta muzică tare.
- Când asculţi muzică la căşti,încearcă să-ţi odihneşti urechile la fiecare 15 minute.
Credit foto:www.huffingtonpost.co.uk.