Grupa de sânge îţi spune dacă rişti să suferi de demenţă

1 73457 original jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă spun că grupa de sânge te poate preveni în ceea ce priveşte problemele de sănătatea cu care te poţi alege de-a lungul vieţii, în special la bătrâneţe. Mai mult, un studiu realizat recent arată că persoanele cu o anumită grupă de sânge au un risc mare de a avea probleme cu memoria şi chiar să se îmbolnăvească de demenţă.

Ce este demenţa

Demenţa este un termen general care descrie mai multe afectiuni degenerative ale creierului,care apar odată cu înaintarea în vârstă. Bolile Alzheimer şi Parkinson sunt cele mai frecvente tipuri de demenţă,dar,în general,demenţa poate fi orice tip de afecţiune care provoacă scăderea capacităţii cognitive. La început,simptomele precoce ale demenţei par inofensive,şi ele constau,de exemplu,în uitarea ocazională.

Pe măsură ce boala avansează,funcţia cognitivă începe să scadă drastic. Persoanele cu demenţă îşi uită prietenii,membrii familiei. Fără un creier care să funcţioneze adecvat,suferinzii de demenţă pot experimenta schimbări de personalitate sau pierderea capacităţii de a gândi critic şi de a rezolva problemele care apar în viaţa lor.

Ce s-a descoperit în urma studiului

Studiul a fost publicat în revista „Neurologie“. Cercetarea a examinat medical peste 30.000 de subiecţi de peste 45 de ani,care au avut de trecut mai multe teste prin care li s-au verificat capacitatea de memorare şi abilităţile de gândire critică. Apoi au fost testaţi din nou,trei ani mai târziu. 495 dintre subiecţi s-au dovedit a avea probleme de memorie sau de gândire din cauza demenţei. Mai exact,persoanele cu grupa de sângeAB.

Ce poţi face pentru a nu te îmbolnăvi

Dacă te afli printre persoanele cu grupa de sânge de tip AB,asta nu înseamnă neapărat că te vei îmbolnăvi de demenţăla bătrâneţe. Din fericire,există multe lucruri pe care le poţi face pentru a reduce acest risc. Medicii subliniază importanţa unui stil de viaţă sănătos şi menţinerea unei greutăţi normale,scăderea tensiunii arteriale. Totodată,evitarea fumului de ţigară şi mişcarea în fiecare zi pot preveni creierul să se deterioreze.Recente

ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica  Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg