Grupa de sânge îţi spune dacă rişti să suferi de demenţă

1 73457 original jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă spun că grupa de sânge te poate preveni în ceea ce priveşte problemele de sănătatea cu care te poţi alege de-a lungul vieţii, în special la bătrâneţe. Mai mult, un studiu realizat recent arată că persoanele cu o anumită grupă de sânge au un risc mare de a avea probleme cu memoria şi chiar să se îmbolnăvească de demenţă.

Ce este demenţa

Demenţa este un termen general care descrie mai multe afectiuni degenerative ale creierului,care apar odată cu înaintarea în vârstă. Bolile Alzheimer şi Parkinson sunt cele mai frecvente tipuri de demenţă,dar,în general,demenţa poate fi orice tip de afecţiune care provoacă scăderea capacităţii cognitive. La început,simptomele precoce ale demenţei par inofensive,şi ele constau,de exemplu,în uitarea ocazională.

Pe măsură ce boala avansează,funcţia cognitivă începe să scadă drastic. Persoanele cu demenţă îşi uită prietenii,membrii familiei. Fără un creier care să funcţioneze adecvat,suferinzii de demenţă pot experimenta schimbări de personalitate sau pierderea capacităţii de a gândi critic şi de a rezolva problemele care apar în viaţa lor.

Ce s-a descoperit în urma studiului

Studiul a fost publicat în revista „Neurologie“. Cercetarea a examinat medical peste 30.000 de subiecţi de peste 45 de ani,care au avut de trecut mai multe teste prin care li s-au verificat capacitatea de memorare şi abilităţile de gândire critică. Apoi au fost testaţi din nou,trei ani mai târziu. 495 dintre subiecţi s-au dovedit a avea probleme de memorie sau de gândire din cauza demenţei. Mai exact,persoanele cu grupa de sângeAB.

Ce poţi face pentru a nu te îmbolnăvi

Dacă te afli printre persoanele cu grupa de sânge de tip AB,asta nu înseamnă neapărat că te vei îmbolnăvi de demenţăla bătrâneţe. Din fericire,există multe lucruri pe care le poţi face pentru a reduce acest risc. Medicii subliniază importanţa unui stil de viaţă sănătos şi menţinerea unei greutăţi normale,scăderea tensiunii arteriale. Totodată,evitarea fumului de ţigară şi mişcarea în fiecare zi pot preveni creierul să se deterioreze.



Recente

Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg