Homeopatia: de folos sau nu în afecţiunile cardiace?

1 68722 original jpg jpeg

Deşi există opinii conform cărora homeopatia nu ar acţiona mai mult decât remediile placebo, această metodă terapeutică este fundamentată pe numeroase studii medicale.

Ce este homeopatia

Homeopatia acţionează asupra organismului în totalitate,ţinând cont nu numai de boala propriu-zisă,ci şi de nevoile emoţionale. Unul dintre principiile homeopatiei susţine că o substanţă care provoacă unele simptome la o persoană sănătoasă poate vindeca aceleaşi simptome la o persoană bolnavă,atunci când aceasta este administrată în doze foarte mici. Dacă vrei să încerci remediile homeopatice,alege un medic cu pregătire de specialitate.

Ţine departe complicaţiile cardiace

Poţi evita complicaţii ale maladiilor inimii cu ajutorul remediilor homeopate. În medicina clasică,aspirina este folosită pentru prevenirea accidentelor cardiovasculare. Efectul său poate fi optimizat prin administrarea unor remedii homeopate. Remediile homeopate sunt de folos şi în caz de arterită – caz în care nu agresează metabolismul pacientului,eliminând progresiv simptomele. Sunt eficiente şi în caz de pericardită – caracterizată prin tulburări ale membranelor care învelesc inima-,dacă sunt administrare chiar la începutul bolii.

Eficiente în insuficienţă cardiacă

S-a demonstrat că şi simptomele neplăcute ale insuficienţei cardiace pot fi atenuate cu un tratament homeopatic. Homeopatia oferă numeroase soluţii şi pentru controlul hipertensiunii arteriale. Tratamentul are în vedere şi complicaţiile provocate de afecţiune – chiar şi cele mai serioase,precum buna irigare a creierului. Ia tratamentul la recomandarea unui specialist.

Nu are efecte adverse

Substanţele homeopatice sunt diluate succesiv,până la doze infime,ceea ce înseamnă că remediile sunt lipsite de toxicitate şi de efecte adverse. De aceea,ele pot fi luate de toate categoriile de vârstă,putând fi administrate şi gravidelor sau mamelor care alăptează.