Iată cum poţi preveni fasciita plantară!
Pentru a evita dezvoltarea fasciitei plantare, este esenţial să eviţi obezitatea, precum şi posturile incomode şi încălţămintea neadecvată. În plus, afecţiunea se manifestă prin durere în zona călcâiului, încă de la primii paşi pe care-i faci.
Fasciita plantară este cauzată de o calcifiere a conjuncturii dintre tendoane şi osul calcanean a piciorului (călcâiul). În plus,crează dureri asociate cu inflamaţie.
Există două tipuri de fasciită plantară:fasciită plantară inferioară,cea de sub călcâi,care este cea mai frecventă,şi fasciită plantară superioară,cea în care tendonul lui Ahile se ataşează.
Cauzele apariţiei fasciitei plantare:
Este cauzată de excesul de calciu acumulat în anumite zone ale organismului care este acumulat pentru vindecarea ţesuturilor. Ca urmare,creşte progresiv proeminenţa osoasă. Fasciita plantară produce dureri intense în talpa piciorului,care se întind până în călcâi. În plus,alte cauze ar putea fi obezitatea,postura incomodă,sportul excesiv,folosirea încălţămintei necorespunzătoare,suprasolicitarea tendonului,şi statul în picioare pentru perioade lungi de timp. Totodată,poate apărea dacă tendoanele sunt iritate şi sunt provocate inflamaţii,care au fost legate de dezvoltarea pintenului,dar poţi avea fasciită şi fără pinteni.
Remedii naturalepentru ameliorarea simptomelor fasciitei plantare:
Ia un pumn de flori de verbena şi pune-le în apă fierbinte pentru 15 minute. Apoi,înmoi câteva comprese în apa respectivă şi le aplici pe zona dureroasă.
Aplică comprese umede pe zonele afectate.
Pune apă la fiert,în care pui un pumn de frunze uscate de parietaria diffusa. Apoi,înmoi comprese în infuzie şi le aplici pe zona cu probleme.
are proprietăţi antiinflamatorii. Prepară o infuzie cu o lingură de plante uscate de echinacea într-o cana de apă fierbinte. Bea câteva ceşti pe zi.
Moduri de prevenire:
Desigur,cel mai bun mod de a
fasciita plantară este de a evita cauzele ei,cum sunt obezitatea,eforturile excesive,poziţii care fac rău şi încălţămintea necorespunzătoare,printre altele.
De asemenea,poate fi prevenită prin dietă,dacă sunt consumate alimente care conţin magneziu,siliciu şi zinc. Sunt mineralele care ajuta la păstrarea muşchiilor şi tendoanelor sănătoşi.
poate fi luat din:salată verde,spanac,sparaghel,cereale,legume şi fructe uscate.
făină de ovăz,pătrunjel,urzică,sfeclă,fasole verde,toate sunt surse de acest mineral.
arahide,dovleac şi seminţe de dovleac,unt de susan,făină de grâu,varză şi stridii.
reduc inflamaţia şi pot fi luaţi din peşte,ulei de peşte,seminţe de in,ulei de rapiţă şi nuci. În plus,pot fi prezenţi şi în produse precum castraveţi,căpşuni,spanac,soia,migdale şi salată verde.
sunt cele două fructe care ajută la prevenirea dezvoltării acestei afecţiuni,deoarece conţin bromelaină,care este o enzimă antiinflamatorie.
O dietă sănătoasă şi echilibrată te poate ajuta la prevenirea dezvoltării fasciitei plantare.