Indicii că mănânci prea mulţi carbohidraţi
Ştiai că nutriţioniştii ne recomandă ca între 45 şi 65% din caloriile zilnice consumate să provină din diferite surse de carbohidraţi? Partea bună în acest lucru este că atunci când aceştia spun carbohidraţi nu se referă la alimente precum paste, gogoşi sau chipsuri din cartofi.
Pe de altă parte, prea mulţi carbohidraţi nu sunt buni pentru sănătate, iar semnele care îţi spun că regimul tău alimentar ar trebui schimbat sunt următoarele:
Simţi că nu ai suficientă energie
Simţi deseori că, deşi dormi suficient de mult noaptea, a doua zi parcă nu ai energie şi eşti obosită? Un aport prea mare de carbohidraţi consumaţi dimineaţa şi seara este cauza. Cu atât mai mult cu cât aceştia sunt carbohidraţi rafinaţi.
Schimbări de dispoziţie
Te simţi iritată, tristă apoi veselă pe parcursul unei singure zile? Aceasta este o consecinţă a faptului că dieta ta include prea mulţi carbohidraţi rafinaţi, care nu au suficiente fibre.
Poftă de dulce
Cu cât mănânci mai multe dulciuri, adică acei carbohidraţi nesănătoşi, cu atât vei avea pofte mai mari în acest sens. Studiile arată că pofta de dulce poate fi comparată cu consumul de droguri sau alcool, ambele dând dependenţă.
Foame continuă
Dacă tocmai ai mâncat, dar senzaţia de foame persistă, cauza este consumul excesiv de carbohidraţi procesaţi.
Nu slăbeşti
Ai grijă ce mănânci, dar nu pierzi în greutate aşa cum ar trebui.Carbohidraţii secretă insulină care în cele din urmă duce la depozitarea grăsimii în corp.
Colesterol mare
Dacă peste 65% din ceea ce mănânci provine din carbohidraţi, atunci şansele ca trigliceridele să crească sunt majore, iar riscul de a dezvolta o boală de inimă apare.
Sursa foto: Youtube