Injecţia epidurală: mituri versus adevăruri

1 71789 original jpg jpeg

În curând, vei aduce pe lume un copil, însă nu ştii dacă o să alegi să faci injecţia epidurală? Pentru că în jurul acesteia gravitează numeroase mituri, este bine să ştii ce este adevărat sau nu despre ea.

Mit:Acul folosit este gigantic şi injecţia doare foarte tare

Fals:Epidurala este o anestezie locală,pe care medicul ţi-o face când intri în travaliu,pentru a reduce durerea simţită. Mai exact,el injectează anestezic în spate,între două vertebre. Acul folosit este lung şi foarte subţire. Dar,înainte de injecţie,zona este dezinfectată şi amorţită cu un anestezic local. În momentul injectării,vei simţi o înţepătură aproximativ 10 secunde. Pentru că operaţiunea este delicată,este impoartant să stai nemişcată,întinsă pe-o parte.

Dozajul anesteziei se calculează în funcţie de greutatea pe care o ai. Abia la 30 de minute de la injectare vei simţi cum bazinul şi parţial picioarele îţi amorţesc,iar pe parcursul a 2-3 ore,nu vei simţi că ai contracţii. Pentru ca aceasta să-şi facă efectul,epidurala trebuie injectată când dilataţia colului este între 5 şi 8 cm.

Mit:Epidurala reduce durerea

Adevărat:Viitoarele mămici care recurg la această injecţie nu mai simt durere în timpul travaliului şi naşterii. În felul aceasta,ele se pot odihni. În plus,femeile care apelează la anestezie epidurală au un risc cu 14% mai mic de a dezvolta depresie postanatalăîn primele 6 săptămâni de la naştere,arată datele unui studiu recent efectuat de cercetătorii chinezi. În comparaţie,femeile care nu au vrut să apeleze la o astfel de anestezie au un risc cu 35% mai mare de a se confrunta cu depresia postnatală.

Mit:Substanţele din epidurală nu ajung şi la făt

Orice medicament luat de mamă ajunge şi la făt,spun medicii. Mai exact,o cantitatea mică de anestezic ajunge şi în placentă şi implicit la făt,ficatul lui nedezvoltat complet având nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a elimina substanţa.

Mit:Injecţia poate duce la complicaţii

Epiduralele sunt foarte sigure pentru majoritate pacientelor,însă există posibilitatea să apară complicaţii,unele pe termen scurt,altele pe o perioadă lungă şi pot pune viaţa în pericol. Cel mai frecvent efect secundar este hipotensiunea arterială,o scădere a tensiunii arteriale materne,care ar putea afecta şi fătul. Alte reacţii adverse relativ frecvente şi tratabile sunt:greaţa,febra,durerile de spate,mâncărimile pielii. Printre cele mai rare complicaţii se numără:infecţiile,sângerare şi deteriorarea nervilor aproape de locul unde s-a administrat injecţia.

Credit foto:www.popmundi.com.brRecente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg