Iridologia „vede‟ organele cu probleme şi bolile înainte să apară simptomele
Metodă de diagnosticare ce se bazează pe observarea în detaliu a părţii colorate a ochiului, iridologia poate oferi date despre anumite afecţiuni ale organismului. Mai mult, poate detecta şi riscul de a dezvolta unele boli în viitor. O simplă testare, care nu este dureroasă, te poate ajuta să previi probleme de sănătate, înainte ca simptomele să se manifeste.
Iridologii au observat o legătură strânsă între starea generală de sănătate, constituţia unei persoane şi aspectul irisului. Gilbert Jausas, expert în iridologie, consideră că semnele în arc de cerc reprezintă indicii pentru tulburări metabolice. Semnele ieşite în relief trag un semnal de alarmă că în corp există inflamaţii. Dacă observă zone cu adâncituri pe suprafaţa irisului, expertul poate stabili disfuncţionalitatea unuia sau mai multor organe. Ştiai că pigmentările intense pot indica toxine, medicamente neeliminate din organism?
Cum se citeşte irisul
Fiecare iris este împărţit în zone care corespund diferitelor părţi ale corpului. Partea superioară a corpului poate fi „văzută‟ în partea de sus a irisului, partea inferioară a corpului, în partea de jos, abdomenul, în interior, iar membrele, mâinile şi picioarele, în exterior.
Practic, partea colorată a ochiului reprezintă o adevărată hartă pentru iridologi, care preferă să filmeze ori să fotografieze irisul, pentru a putea urmări evoluţia clinică a persoanei de-a lungul tratamentului.
Bine de ştiut!
Analizarea irisului poate dura 15 minute. Specialistul studiază întâi culoarea, caută petele şi depunerile, observă forma pupilei, traseul fibrelor irisului şi identifică organele cu probleme sau cu risc de îmbolnăvire.
Harta irisului, pusă la punct de medicul american Bernard Jensen, şi publicată de Reader’s Digest în cartea „Secretele medicinei alternative – ghid practic al terapiilor neconvenţionale‟
Irisul drept
Irisul stâng
@shutterstock