Lucruri de ştiut despre pilulele contraceptive

1 65765 original jpg jpeg

Iei anticoncepţionale de ceva timp? Dacă a trecut mai mult de un an, e indicat să faci o scurtă pauză, spun unii medici ginecologi. De ce? Află în acest articol!

De-a lungul timpului au apărut numeroase mituri despre pastilele anticoncepţionale. Unele au fost demontate,altele aşteaptă să fie confirmate sau,dimpotrivă,să fie contrazise cu dovezi ştiinţifice.

Sunt voci care spun că dacă iei contraceptive nu mai poţi avea copii. Alte guri se plâng că îţi scad dorinţa de a face sex. Există şi păreri care afirmă că anticoncepţionalele produc modificări în corp,de exemplu,coagulază sângele. Ce e adevărat şi ce nu?

Se iau până în jurul vârstei de 40 de ani

Se ştie că aceste pilule produc unele dezechilibre în corp,tocmai pentru că,pentru a oferi protecţie împotriva sarcinilor nedorite,dau peste cap echilibrul hormonal.

De aceea,este bine să fie administrate femeilor care au împlinit vârsta de 18 ani şi,neapărat,să fie recomandate de medicul specialist. De obicei,specialistul în planificare familială,prezent în orice maternitate,poate consulta şi oferi informaţii preţioase oricui le cere.

Medicii ginecologi spun că vârsta maximă de administare a contraceptivelor este de 35 de ani pentru fumătoare şi 40 de ani,pentru cele care nu agrează acest viciu. Respectând această vârstă,pot fi prevenite anumite riscuripentru sănătate.

De exemplu,la fumătoare pot apărea complicaţii cardiovasculare .

În fiecare an,fă o pauză de 30 de zile

Deşi unii medici spun că e mai bine să nu te opreşti din administrarea pilulelor,studiile în domeniu demonstrează că e spre binele tău să faci o pauză după un an.

În felul acesta,le dai timp ovarelor să se refacă din punct de vedere hormonal. În fiecare lună,acestea ajung să producă mai puţini hormoni,pentru că sunt ajutate de pilule,care vin şi ele cu încărcăturăhormonală.

Mai mult,cercetările amănunţite au scos la iveală că femeile care nu fac pauze riscă să sufere de insuficienţă ovariană,adică ovarele lor îşi pot înceta activitatea cu mult înainte de normalitate.

Se pot lua şi în timpul tratamentului antibiotic

Există unele medicamente antibiotice care nu interacţionează cu pilulele contraceptive,însă cele mai multe îşi anulează reciproc efectul.

Când iei un tratament în timpul administrării contraceptivelor,cel mai bine întreabă medicul dacă poţi cotinua să iei pilule.

Luate fără avizul specialistului,unele medicamente pot scădea dramatic protecţia oferită de contraceptive în vederea sarcinilor nedorite.

Antibioticele,precum cele pe bază de rifampicină sau rifambutină,reduc considerabil efectul contraceptivelor orale. Cere-i medicului o grupă de antibiotice care nu interferează cu substanţele din contraceptive.



Recente

shutterstock 1056238637 jpg
titlu Cum poți stimula creativitatea 5 colecții LEGO pe care trebuie să le încerci jpg
Aventura construcțiilor cum să motivezi copiii să construiască structuri complexe jpg
Baclava cu nuca  Sursa foto shutterstock 2118779735 jpg
Ceai kukicha  Sursa foto shutterstock 617348237 jpg
shutterstock 192151103 jpg
shutterstock 2370460203 jpg
cutii pentru mancare din carton snick ambalaje png
Budinca de vinete  Sursa foto shutterstock 2341870587 jpg
Dirty coffee  Sursa foto shutterstock 2156457691 jpg
ClickPentruFemei (1) (2) jpg
Rulouri cu rahat  Sursa foto shutterstock 1273105303 jpg
femeie imbracata in negru jpg
431c0c67 8ffc 26bd 966c 4e0b1331dcf7 jpg
clickpentrufemei ro (15) jpg
Tocanita cu carne de por si legume  Sursa foto shutterstock 144242482 jpg
Cum sa sprijini dezvoltarea cognitiva a copilului tau jpg
Lokma gogosele turcesti  Sursa foto shutterstock 2093256418 jpg
bust  foto   Shutterstock jpg
SPIRULINA si ENERGIA   este sau nu o sursa naturala eficienta2 png