Medicamente care îngraşă

1 80090 original jpg jpeg

Puţină lume ştie că medicamentele joacă un rol important în determinarea greutăţii unei persoane. Anumite substanţe din produsele farmaceutice pot crea dezechilibre hormonale, care favorizează apariţia kilogramelor în plus.

Luarea în greutate reprezintă, adeseori, un efect secundar al anumitor tratamente medicamentoase. Acestea pot interveni în procesul normal de metabolizare al alimentelor. Pastilele cauzează creşterea în greutate în mod diferit: fie prin mărirea apetitului, prin alterarea modului în care sunt stocate grăsimile, fie prin modificarea nivelului de insulină. Printre cele care îngraşă se numără medicamentele folosite în tratarea depresiei, a anxietăţii, a migrenelor, a hipertensiunii sau a diabetului. Periculoşi sunt şi unii steroizi, dar şi unele contraceptive.

Antidepresivele cresc pofta de mâncare

Persoanele care suferă de depresie pot simţi nevoia să mănânce mai mult ca de obicei, întrucât mâncarea dă o stare de bine, pe moment. Obiceiul, combinat cu tratamentul cu antidepresive, duce la creşterea în greutate. Acest lucru se explică prin faptul că antidepresivele interferează cu serotonina, neurotransmiţătorul care reglează anxietatea şi starea de spirit, controlând şi apetitul. Antidepresivele pot creşte pofta de alimente bogate în carbohidraţi, cum ar fi pâinea, pastele şi deserturile. De asemenea, trebuie remarcat şi faptul că depresia poate duce la oboseală şi la inactivitate, ceea ce determină creşterea în greutate. 

Anticoncepţionalele provoacă dezechilibre

Multe femei se feresc de anticoncepţionale tocmai pentru că sunt convinse că acestea îngraşă. Medicii ginecologi infirmă această prejudecată, dar susţin că anumite contraceptive pot da peste cap metabolismul şi pot favoriza retenţia de apă, mai ales înainte de perioada menstruaţiei. De asemenea, creşterea de la 1 la 4 kilograme poate fi doar un efect secundar temporar, care dispare după câteva luni de contracepţie. Pentru a evita acumularea kilogramelor suplimentare, este indicat să se folosească contraceptivele cu doze mici de estrogen.

Antihistaminicele au reacţii adverse

Anumite medicamente care atenuează simptomele alergiei pot duce la surplus de greutate la persoanele care iau această medicaţie în mod constant. S-a constatat faptul că efectul de îngrăşare este mai prezent în cazul bărbaţilor. Tot în cazul antihistaminicelor, s-a mai constat faptul că acestea ar provoca o stare permanentă de somnolenţă, determinându-l pe bolnav să devină sedentar, dar şi o stare de sete pe care mulţi o confundă cu nevoia de a mânca.Recente

planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg