Mituri despre ecografii
De-a lungul timpului, probabil că ai fost nevoită să faci ecografii pentru a depista eventuale probleme de sănătate. Află ce mituri despre ecografii sunt sau nu sunt adevărate.
Astăzi ecografiile sunt o procedură medicală des întâlnită,care permit doctorilor să examineze pe interior anumite zone ale corpului.
Mituri despre ecografii. Pot avea complicaţii în timp
Până acum nu există date care să confirme această teorie. Deşi este o procedură medicală relativ nouă,nu au existat plângeri din partea pacienţilor care să semnaleze o eventuală afecţiune cauzată de ecografiirepetate. Dacă eşti îngrijorată de efectele pe termen lung,poţi să-ţi faci un singur control,în care să-i ceri doctorului să investigheze printr-o ecografie mai multe organe aflate în aceeaşi zonă a corpului.
Mituri despre ecografii. Ecografiile folosesc radiaţii
Acest mit este complet fals. Procedurile medicale care sunt efectuate pe baza radiaţiilor sunt radiografiile. Ecografiile se realizează cu ajutorul ultrasunetelor. Acestea sunt transmise către corp printr-un aparat,iar în momentul în care întâlnesc ţesuturile transmit informaţiile înapoi către aparat,care afişează imaginea pe un monitor.
Mituri despre ecografii. Ecografiile transvaginale sunt dureroase
De obicei,acest tip de ecografii nu ar trebui să cauzeze durere sau disconfort pacientei şi sunt recomandate în specialfemeilor însărcinate,pentru ca doctorul să poate stabili cu exactitate poziţia bebeluşului sau să vadă gradul de dilataţie la începutul travaliului.O ecografie transvaginală durează în jur de 30 de minute,iar disconfortul este minim.
Mituri despre ecografii. Ecografiile 3D sunt mai precise decât cele 2D
Ecografiile 3D sunt varianta îmbunătăţile a celei 2D. Ecograful obţine tot imagini 2D în timpul procedurii,însă acestea nu sunt afişate pe un monitor obişnuit,ci sunt preluate şi prelucrate automat de un calculator. Acest tip de ecografii sunt recomandate atunci când datele obţinute nu pot fi interpretate cu exactitate.