Moduri prin care stresul cronic îţi poate afecta sănătatea inimii

1 70223 original jpg jpeg

Cu toate că este o parte a stilului de viaţă, stresul cronic afectează toate organele corpului, iar inima nu este o excepţie. Uite prin ce moduri poate creşte riscul de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare.

Cauzează dereglări hormonaleÎn situaţii stresante,organismul secretă hormoni precum cortizol şi adrenalină. Însă,în cazul în care te confrunţi cu stresul cronic,corpul eliberează aceşti hormoni în cantităţi mari,ceea ce duce la afectarea funcţiilor inimii.

Citeşte şi:

Sfaturi esenţiale pentru o inimă sănătoasă

Cele mai bune şi cele mai rele suplimente pentru inimă

Stresul stimulează organismul să producă mai multe celulele albe. Cu toate că acestea luptă împotriva afecţiunilor şi combat infecţiile,în cantităţi mari pot fi dăunătoare pentru corp.

Surplusul de celule albe tind să se aşeze pe pereţii interiori ai arterelor,îngreunând circulaţia sângelui spre inimă. În plus,celulele albe în exces favorizează înfundarea arterelor,crescând riscul de apariţie a infarctului.

Stresul cronic îţi poate afecta obiceiurile,care la rândul lor pot pune în pericol sănătatea ininmii. O persoană stresată are un risc mai mare de a suferi de depresie,o tulburare psihică ce te poate influenţa să ai un stil de viaţă mai puţin sănătos. Din această cauză,sănătatea inimii tale poate fi pusă în pericol.