Nas înfundat mereu? 6 cauze nebănuite ale congestiei nazale

nas înfundat mereu jpeg

Nu eşti bolnav şi eşti destul de sigur că nu eşti alergic la nimic. Atunci de ce ai un nas înfundat mereu? În timp ce răcelile, gripa şi alergiile la polen şi la animalele de companie sunt, de regulă, de vină pentru apariţia congestiei nazale, există o mulţime de alte motive pentru care s-ar putea să nu poţi să respiri pe nas.

1. Nas înfundat mereu - Suferi de rinită non-alergică

Aproximativ o treime din persoanele care au o inflamaţie nazală au aşa-numita rinită non-alergică. Într-o formă comună,rinita vasomotorie tinde să apară atunci când corpul tău este iritat de ceva,precum fumul de ţigară,parfum sau aer uscat. Şi fluctuaţiile de temperatură pot declanşa astfel de probleme.

2. Eşti însărcinată

Treci printr-o mulţime de schimbări când eşti gravidă. În timp ce majoritatea femeilor au auzit că atunci când sunt însărcinate au gleznele umflate,ai fi surprinsă să afli că şi mucoasa nazală se poate umfla la fel de bine. Astfel,simţi că ai nasul înfundat,chiar dacă nu eşti bolnavă. Folosirea unui umidificator,consumul de multe lichide,utilizarea unui spray nazal şi a unei soluţii saline te pot ajuta să scapi de această problemă. Consultă medicul înainte de a folosi orice soluţie pentru desfundarea nasului.

3. Nas înfundat mereu - Suferi de congestie de rebound

Un decongestionant nazal sub formă de spray poate face minuni atunci când eşti răcită sau eşti alergică. Dar,ai mare grijă! Dacă foloseşti acest produs mai mult de 3 zile,te-ai putea alege cu aşa-numita congestie de rebound. Asta înseamnă că eşti dependentă de decongestionantul nazal.

4. Ai tiroida inactivă

Hipotiroidismul este o afecţiune care apare atunci când organismul nu produce suficient hormon de stimulare a tiroidei (TSH),situaţie care duce la congestie nazală,oboseală,constipaţie,subţierea părului,piele uscată. Dacă bănuieşti că suferi de această boală,consultă medicul,pentru un tratament corect.

5. Nas înfundat mereu - Ai dezvoltat o infecţie a sinusurilor

Ai o răceală de care nu mai poţi să scapi? Cele mai multe infecţii virale,inclusiv răcelile,trec într-o săptămână sau două. Dacă aceasta nu s-a tratat nici după două săptămâni,consultă medicul. Este posibil să fi dezvoltat o infecţie bacteriană a sinusurilor,care necesită tratament cu antibiotice. Alte semne ale unei infecţii includ:febră,secreţii nazale cu puroi şi dureri severe la nivelul sinusurilor.

6. Ai polipi nazali

Un alt motiv pentru care o răceală nu mai trece sunt polipii. Aceste creşteri non-canceroase (care pot apărea în nassau sinusuri) nu sunt periculoase,dar te pot împiedica să respiri corect. Polipii apar,de regulă,la persoanele care au alergii,astm sau infecţii cronice ale sinusurilor.