Osteoporoza la femei: prevenire şi tratament

remedii pentru picioare umflate jpeg

După cum ştii deja, osteoporoza afectează mai ales femeile. Noi suntem cela care suferim, de obicei, de această boală cronică, în care oasele îşi pierd masa, devin mai fragile si pot chiar să se distorsioneze.

Există vreo soluţie eficientă? Din păcate,până acum nu s-a descoperit nimic care să te scapecomplet de această problemă. Dar există o serie de strategii prin care poţi atenua impactul ei asupra ta şi,prin urmare,îţi poţi îmbunătăţi calitatea vieţii. Află în continuare mai multe despre osteoporoza la femeile din ziua de azi.

Care sunt factorii de risc care pot determina predispoziţia la osteoporoză?

Aşa cum ştii încă din clasele primare, oasele sunt formate din ţesut viu. Structura osoasă se schimbă în timp,începând de la naştere,dobândind densitate şi putere pe măsură ce înaintezi în vârstă,de la copilărie la adolescenţă,până în jurul vârstei de 20 de ani. În acel moment se ajunge de obicei la cea mai mare densitate a masei osoase.

Asta înseamnă că dezvoltarea armonioasăa unei persoane este esenţială pentru a avea oase mai puternice şi mai sănătoase, cu trecerea timpului.  Deficienţe de calciu,fluor sau vitamina D ar putea să cauzeze probleme oaselor corpului tău.

Există şi alţi factori de risc pe care tu nu îi poţi controla

Faptul că eşti femeie: Poate părea nedrept,dar genetica şi factorii hormonali sunt cele care determina dacă vei suferi de această boală,care ar putea deveni cronică pe termen lung şi cu care trebuie să înveţi să trăieşti.

Vârsta:Este o chestiune de timp,care este de asemenea inevitabilă. Pe măsură ce îmbătrâneşti,ai mai multe şanse de a dezvolta osteoporoza. Acest lucru este normal.

Genetica:Ai un membru al familiei care suferă de osteoporoză? Dacă da,ai o şansă în plus de a dezvolta această problemă. 

Menopauza:Schimbările hormonale cauzate de menopauză  cresc riscul de a suferi de osteoporoză. 

Constituţia: Daca eşti oarecum micuţă şi ai o construcţie subţire,există un risc crescut de a dezvolta osteoporoză.

Cum poţi trata osteoporoza?

Osteoporoza  nu poate fi vindecată,ci doar tratată.  Prin urmare,este esenţial ca în momentul în care eşti diagnosticată cu aceasta,să-ţi dai seama că viaţa ta nu va mai fi la fel niciodată. Dar,nu te limita doar la a lua nişte analgezice,de exemplu. Mergi la înot de trei ori pe săptămână,ia magneziu şi vitamina D sau consumă alimente bogate în aceste suplimente,fă-ţi un ceai de păpădie sau de coada calului şi consumă multe cireşe şi lămâie.