Posibile simptome ale cancerului la femei
Ştii care sunt simptomele care trebuie să te pună pe gânduri sau cum poate să apară cancerul? În acest articol vei afla cum să detectezi semnalele care te ajută să depistezi cancerul în formă incipientă sau chiar să îl eviţi dacă este pe cale de a se dezvolta.
Aşa cum ai auzit în toate centrele de sănătate sau în campaniile din întreaga lume, prevenirea este cel mai bun mod de a vindeca o boală. Prin intermediul unor examene simple şi nedureroase,poţi detecta cancerul la timp şi poţi preveni răspândirea la alte organe din corpul tău.
În cazul în care ai următoarele simptome,nu intra în panică,deoarece asta nu presupune în mod obligatoriu că ai cancer. Dar este bine să mergi la medicul tău pentru un examen amănunţit,care să îţi răspundă la toate întrebările posibile.
Pierdere rapidă în greutate,fără un motiv aparent
Dacă pierzi foarte mult în greutate,fără niciun motiv,şi nu ai ţinut nici dietă şi nici nu ai făcut exerciţii suplimentare recent,trebuie să mergi de urgenţă la medicul tău,pentru că acest lucru este un semnal că poţi avea cancer la pancreas,stomac,esofag sau plămâni.
Ulcere bucale care nu se vindecă
Dacă ai frecvent ulcere aftoase pe buze şi gingii şi ele persistă mai mult de trei săptămâni,trebuie să discuţi cu un medic, pentru că,deşi aceste tipuri de ulcere bucale sunt destul de comune,cele care durează mai mult de două sau trei zile reprezintă un motiv de îngrijorare.
Febră frecventă
Majoritatea persoanelor care suferă de orice tip de cancer fac febră regulat, mai ales aceia care au un fel de cancer care afectează sistemul imunitar. Trebuie să ţii cont de faptul că toată lumea are febra din când în când,iar asta devine o problemă doar atunci când temperatura corpului creşte frecvent.
Probleme abdominale frecvente
Când vorbim de probleme abdominale ne referim la durere,umflare,senzaţie de plenitudine,schimbare în obiceiurile intestinale cum ar fi diareea frecventă sau constipaţia,fără un motiv aparent,sângerarea rectală sau firişoare de sânge de culoare închisă în materiile fecale. Ar trebui să discuţi cu un doctor despre oricare dintre aceste simptome,deoarece,chiar dacă nu este cancer intestinal,toate astea sunt probleme grave.
Tuse permanentă
Dacă ai o tuse puternică,care persista mai mult de două săptămâni,sau dacă există pete de sânge în flegmă ori în cazul în care vocea ta este schimbată ai putea avea cancer pulmonar. Dacă observi oricare dintre aceste simptome,ar trebui să mergi la un specialist imediat.
Cum poţi preveni cancerul?
Cel mai important lucru pentru a lupta împotriva cancerului este o dietă echilibrată,bogată în fructe şi legume şi alimente cu multe fibre,care vor îmbunătăţi digestia şi previn apariţia cancerului de colon. De altfel,ar trebui să bei cel puţin opt pahare de apă pe zi, astfel încât să te asiguri că rinichiifuncţionează corect şi pentru a evita complicaţiile grave,cum ar fi cancerul vezicii urinare sau renal.
Un alt mod de a preveni cancerul este să acorzi atenţie la toate semnalele subliniate mai sus.