Posibilele cauze ale mâncatului excesiv

1 76932 original jpg jpeg

Ştii că tot ce este în exces dăunează, dar ce poţi face dacă îţi este foame constant? Foamea necontrolată poate fi provocată de nişte carenţe din organism, însă cele mai multe dintre ele sunt cauzate de diferite afecţiuni.

Deshidratarea

Dacă tocmai ai mâncat şi îţi este foame iar, adu-ţi aminte când ai băut ultima oară apă. Bea un pahar cu apă, apoi aşteaptă. Vei observa că pofta de mâncare dispare. Cea mai bună modalitate prin care poţi hidrata organismul, dar şi preveni foamea este să bei imediat ce te-ai trezit apă.

Caloriile extra

Simţi nevoia de o gustare. Ce faci atunci? Optezi pentru un iaurt sau o pungă de chips-uri? Gustările dulci, chiar dacă sunt consumate în cantităţi mici, cresc pofta de mâncare. În plus, organismul nu primeşte substanţele nutritive de care are nevoie. Redu cantitatea de carbohidraţi consumaţi, şi mănâncă în schimb alimente sănătoase.

Lipsa somnului

Recomandate sunt 7-8 ore de somn. Organismul produce în timpul nopţii melatonină, un hormon care este responsabil de inducerea senzaţiei de somn. Dacă tu nu reuşeşti să dormi, corpul nu produce melatonina. Aşadar, este important să dormi ca să te simţi energică a doua zi. De asemenea, se spune că cel mai calitativ somn este cel de până în ora 24.00.

Dieta lipsită de proteine

Proteinele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică. Legumele şi fructele sunt surse bogate de proteine. În plus, iaurtul grecesc, carnea slabă, ouăle, şi ele conţin proteine.

Mâncatul pe fugă

Nu o dată s-a întâmplat să mâncăm ceva pe fugă şi apoi să nu mai consumăm nimic toată ziua. Acesta este un obicei nesănătos, care poate provoca în timp mai multe afecţiuni. Este important să mănânci în linişte şi să mesteci bine mâncarea. Trebuie să tratezi micul dejun, prânzul şi cina ca pe un ritual.

Credit foto: www.levo.comRecente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg