Poţi scăpa de infertilitate şi fără hormoni

1 70496 original jpg jpeg

Declinul demografic este o problemă a societăţii contemporane, apărută la nivel global. În România, infertilitatea afectează un număr din ce în ce mai mare de cupluri. Vestea bună este că sunt disponibile şi tratamente neagresive.

Unu din şase cupluri recurge,la nivel mondial,la tratamente agresive de stimulare hormonală cu medicamente în încercarea de a avea copii,iar de multe ori acestea nu dau rezultate. Dr. Lucia Fitărău,de la Leon Clinique,susţine că,în cazul lor,mult mai eficiente ar fi tratamentele blânde,naturale,care refac funcţionalitatea axului hipofizo-tireo-ovarian.

Stresul,un factor decisiv

În România,creşterea incidenţei infertilităţii afectează direct sporul natural al populaţiei care,potrivit ultimelor statistici,între septembrie 2012 şi septembrie 2013,a fost preponderent negativ. Potrivit dr. Lucia Fitărău,medic primar în medicină de familie,cu competenţă în ecografie generală,homeopatie şi fitoterapie,în multe cazuri,tratamentele la care recurg cuplurile infertile-hormoni de substituţie,stimulare ovariană,fertilizare in vitro etc.-,unele traumatizante,nu dau rezultate. "În ultimul timp, suntem din ce în ce mai des martorii rezultatelor confuze şi eşuării tratamentelor de stimulare hormonală cu medicamentele clasice estro-progestative şi de substituţie, menite să remedieze disfuncţiile axului hipofizo-tireo-ovarian legate de procesele de ovulaţie, ovogeneză şi de producerea estrogenului şi a progesteronului. De asemenea, de la un an la altul, creşte numărul femeilor cu vârste de până la 40 de ani care se confruntă cu sindromul de menopauză precoce, din cauza schimbării priorităţilor, mentalităţii - care pun pe primul plan profesia şi cariera - şi a stresului cotidian",explică dr. Fitărău.

Află cum poţi scăpa de infertilitate fără hormoni AICI.