Riscuri şi simptome ale hipertensiunii arteriale

de ce scade tensiunea arterială jpeg

Una din trei persoane suferă de hipertensiune arterială fără să ştie. În lipsa unor controale medicale periodice, afecţiunea poate trece nedepistată. Iată care sunt simptomele, dar şi riscurile la care te expui dacă nu o tratezi!

Excesul de sare,o cauză a hipertensiunii

Multe persoane au tensiunea arterială ridicată pe măsură ce înaintează în vârstă. Alţi factori care favorizează apariţia bolii sunt kilogramele în plus,sedentarismul,precum şi stilul de viaţă dezechilibrat. Şi cei care au obiceiul să adauge multă sare în mâncare sau să consume alimente sărate precum chipsurile sau alunele au un risc mai crescut de a se îmbolnăvi de hipertensiune. Şi consumul excesiv de alcool,o dietă săracă în potasiu,fumatul şi perioadele lungi de stres pot declanşa hipertensiunea. Afecţiunea este una ereditară,aşadar este recomandat să-ţi verifici în mod constant nivelul tensiunii dacă cineva din familia ta are această boală.

Durerile de cap,un simptom mai puţin cunoscut

Te doare capul foarte des,dar pui acest lucru pe seama stresului? Ei bine durerile puternice de cap sunt un simptom al hipertensiunii. Printre semnele care ar trebui să te trimită cât mai repede la cabinetul medicului se mai numără oboseala şi confuzia,tulburările de vedere,durerile în piept,dificultăţile de respiraţie,bătăile neregulate ale inimii,o senzaţie de zvâcnire în urechi sau în piept.

Poate provoca anevrism

Hipertensiunea este o afecţiune ce nu trebuie ignorată,deoarece în lipsa tratamentului adecvat poate afecta organele interne. Astfel,poate afecta activitatea creierului provocând accidente vasculare cerebrale,anevrisme,dar şi infarct sau dureri în zona pieptului.

Citeşte şi:

Combate hipertensiunea în 5 paşi

Strugurii roşii combat hipertensiunea