Rozaceea, ghid detaliat

1 73455 original jpg jpeg

Afecţiunea pielii care se caracterizează prin roşeaţă în zona obrajilor şi a nasului, rozaceea se poate înrăutăţi, dacă nu este tratată din vreme.

Roşeaţa,principalul simptom al bolii

Rozaceea se manifestă prin pete roşiatice mici sau mai mari,care apar pe obraji,nas,bărbie,frunte,gât şi piept. Pentru că ele sunt dilatate,te fac să pari congestionată,mai ales atunci când consumi alcool,te enervezi,ai transpiraţii şi bufeuri sau consumi alimente picante.

Citeşte şi:Remedii eficiente împotriva rozaceei faciale!

Apare după vârsta de 30 de ani

Zonele eritematoase pot să apară după sau în jurul vârstei de 30 de ani. Cu toate acestea,dacă ai observat roşeaţă când erai adolescentă,de exemplu,există un motiv pentru asta. Petele roşii pot apărea subtil în copilărie,din cauza alergiilor alimentare semnificative,precum intoleranţa la gluten.

Citeşte şi:Semne că ai intoleranţă la gluten

Primul tratament:cel intern

Cu toate că rozaceea este o afecţiune a pielii,nu ar trebui să te focalizezi s-o tratezi doar extern. Ea trebuie tratată atât intern,cât şi extern,pentru un tratament optim,pentru a preveni progresia bolii şi pentru rezolvarea simptomelor,deoarece aceasta este cauzată de problemele interne,inclusiv cele cu tiroida.

Ajustările în dietă pot face minuni

În cazul în care vrei să vezi îmbunătăţiri reale,fă anumite ajustări în stilul de viaţă. O dietă sănătoasă,echilibrată,bogată în verdeţuri,carne şi legume proaspete poate ajuta la îmbunătăţirea focarelor de acnee rozacee.

Tratează rozaceea cu produsele de îngrijire potrivite

Utilizează produse de îngrijire topice,care nu conţin substanţe toxice şi inflamatorii,pentru ca  iritaţiile să se diminueze cât mai mult. Evită săpunul,exfoliantele,loţiunile astrigente ori cele cu alcool şi parfum. Înlocuieşte-le pe acestea cu produse de curăţare solubile în apă,creme şi seruri hidratante,care au ingrediente reparatoare (retinol) şi antioxidanţi.

Credit foto:www.belmarrahealth.com