Rujul, periculos pentru sănătate?
În medie, femeile mănâncă între 1 şi 4 kg de ruj într-o viaţă. Fireşte, cantităţile pot să difere, în funcţie de cât machiaj poartă fiecare. Mâncatul rujului e toxic. Asta în caz că nu ştiai!
Mâncatul rujului presupune ingerarea în cantităţi destul de mari de toxine şi metale grele care cu greu se mai elimină. Cu cât rujul se şterge mai repede, cu atât toxinele (metalele grele, parabenii, chimicalele) sunt mai multe. Studii realizate la Universitatea din Berkeley au relevat faptul că femeile ingerează cantităţi nepermis de mari de metale grele din rujuri şi lipgloss-uri.
Studiul a scos în evidenţă că femeile mănâncă aluminiu, cadmiu, crom, plumb şi alte metale grele, care se găsesc în compoziţia rujului solid. În privinţa plumbului, mulţi ani s-a spus că acesta a fost exclus din toate reţetele de ruj, dar, surpriză, dacă te duci cu rujul la analiză ai să vezi că-l conţine încă. Majoritatea metalelor grele pe care le ingerezi din ruj pot provoca boli precum cancerul la sân (au fost găsite metale grele la biopsii) sau de stomac.
Dacă foloseşti rujul de două ori pe zi, e foarte posibil să ingerezi 200 de grame de metale grele pe an. Dacă n-ai mânca alimente cu metale grele, de ce ai face-o cu rujul?
Optează pentru produsele care specifică în mod clar provenienţa ingredientelor din produsele tale de make-up. Optează pentru rujuri rezistente la apă, care se udă, dar nu se şterg şi pe care nu trebuie să le refaci la fiecare oră. Optează pentru demachiante de calitate, care şterg machiajul cu delicateţe.
Nu uita să te uiţi pe etichetă de fiecare dată când îţi iei ruj. Nu da banii pe produse cu parabeni sau metale grele. E ca şi cum ţi-ai cumpăra de una singură bolile.