Semne că ai probleme cu tiroida

regim slăbit pentru hipotiroidie jpeg

Responsabilă pentru reglementarea mai multor funcţii ale corpului, tiroida este o glanda mică, situată chiar sub laringe. Atunci când nu funcţionează aşa cum ar trebui, disfuncţiile ei pot fi confrundate cu alte boli. De aceea, este vital un consult de specialitate.

Boala Graves

Boala Graves este cea mai frecventă cauză a unei tiroide hiperactive. Această tulburare autoimună apare atunci când sistemul imunitar atacă glanda tiroidă,făcând ca aceasta să producă prea mulţi hormoni implicaţi în reglarea metabolismului. Această boală ereditară se poate dezvolta la orice vârstă,dar este mai frecventă la femeile cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Unele simptome ale afecţiunii pot fi confundate cu o simplă lipsă de energie,oboseală,iritabilitate,probleme de vedere şi bătăi neregulate ale inimii.

Boala lui Hashimoto

Boala lui Hashimoto este cea mai frecventă cauză de hipotiroidism. Ea se dezvoltă mai ales la femeile de vârstă mijlocie,atunci când tiroida produce prea puţini hormoni. Simptomele acestei afecţiuni care pot fi confundate cu oboseală,depresie,creştere în greutate şi intoleranţă la frig.

Nodulii tiroidieni

Aceste creşteri se formeaza pe sau în tiroidă. Nodulii sunt în majoritatea cazurilor benigni şi pot fi plini cu lichid sau nu. Nodulii tiroidieni au legătură cu apariţia bolii lui Hashimoto,spun specialiştii.

Guşă

Această tulburare necanceroasă este de multe ori cauzată de deficitul de iod,însă poate apărea şi din cauză de hipertiroidism. Guşa este frecventă la femeile cu vârsta de peste 40 de ani,care sunt mai susceptibile de a avea şi alte tulburări tiroidiene.

Tratament natural pentru tulburările tiroidiene

Există multe metode prin care se poate tratatiroidahiperactivă. În primul rând,renunţă la gluten,căci grâul poate provoca inflamaţii la nivelul tiroidei. Totodată,detoxificarea organismului este o modalitate prin care poţi ajuta tiroida să funcţioneze aşa cum trebuie. Acest lucru poate fi realizat prin adăugarea de armurariu şi coriandru în dietă. Seleniul este mineral care ajută tiroida să fie sănătoasă. Se găseşte în seminţele de floarea-soarelui,carnea de vită,ceapă,somon,nuci.