Sfecla roşie efecte secundare. 6 moduri în care îţi poate dăuna

sfecla roşie efecte secundare jpeg

Sfecla roşie efecte secundare. Bogată în antioxidanţi, minerale şi vitamine, sfecla roşie este un adevărat izvor de sănătate, în special pentru persoanele anemice. Totuşi, consumată în cantităţi mari, leguma poate avea efecte adverse, care să înrăutăţească starea de sănătate a bolnavului. Află care sunt acestea!

1. Sfecla roşie efecte secundare - Poate colora urina

Dacă urmezi un tratament pe bază de sfeclă roşie, e posibil să observi că urina se va colora în roz. Acest lucru se întâmpla adesea la persoanele care au deficienţă de fier. Nu este nimic dăunător, însă trebuie să ai grijă, căci prea multă sfeclă roşie îţi poate afecta nevoile fiziologice.

2. Favorizează apariţia pietrelor la rinichi

Sfecla roşie este bogată în oxalaţi care, în timp, se depun şi formează aşa-numita afecţiune de „pietre la rinichi”. Leguma conţine şi o cantitate mare de betaină, acel nutriment care poate agrava problemele renale existente. Persoanele care au deja nisip sau pietre la rinichi ar trebui să evite pe cât posibil sfecla.

3. Sfecla roşie efecte secundare - Poate provoca mâncărimi

Unii oameni sunt alergici la sfeclă roşie, fără a şti acest lucru. Abia după ce mănâncă mai multe zile la rând ei pot observa că au mâncărimi la nivelul pielii. Reacţii alergice cum ar fi erupţii cutanate, urticarie, mâncărime şi pete sunt cauzate de consumul excesiv de sfeclă.

4. Creşte nivelul de zahăr din sânge

Persoanele care prezintă fluctuaţii ale nivelului de zahăr din sânge trebuie să limiteze consumul de sfeclă roşie, întrucât leguma este responsabilă pentru creşterea glicemiei. Pentru a te feri de neplăceri, combină sfecla cu morcovi, măr sau ţelină şi consum-o sub formă de suc.

5. Sfecla roşie efecte secundare - Contraindicată în sarcină

Nitriţii găsiţi în componenţa sfeclei pot provoca contracţii femeilor însărcinate, din pricina toxicităţii lor. Prin urmare, viitoarele mămici ar trebui să se ferească de această legumă şi să se documenteze cu atenţie cu privire la alimentaţia lor.

6. Dăunătoare pentru stomac

Dacă suferi de probleme gastro-intestinale, poate ar trebui să te gândeşti de două ori înainte să mănânci sfeclă roşie. Crudă sau coaptă, leguma conţine substanţe care pot deranja şi mai mult stomacul, conferind senzaţii neplăcute precum crampe abdominale, balonare sau constipaţie.

Sursă foto: www.8k.hdwallpaperup.com