Suferi de gastrită? Iată ce alimente sunt permise!

1 72916 original jpg jpeg

Gastrita este afecţiunea cu care se confruntă tot mai multe persoane, iar tratarea acesteia depinde de cele mai multe ori de alimentaţia zilnică. În plus, atunci când apar arsurile, ar trebui să te gândeşti la ele ca la un simptom al inflamaţiei acute a mucoasei gastrice.

Simptomele gastritei

Este una dintre bolile care nu prezintă simptome. În plus,alteori se manifestă prin greaţă,vărsături sau durere în capul pieptului,sau apare senzaţia de arsură în partea superioară a abdomenului. Aceste semnale sunt prezente atunci când sunt consumate alimente picante,mâncăruri grele,prăjeli sau bei în exces cafea sau alcool. Dar această boală poate fi dezvoltată şi pe fond de stres.

Ce trebuie să mănânci când suferi de gastrită:

Orarul meselor trebuie să fie regulat,iar alimentele să fie bine mestecate. Sunt recomandate 3 mese pe zi,cu 2 gustări între mesele principale,în cantităţi mici. Atunci când suferi de gastrită trebuie să eviţi condimentele iuţi,băuturile acide,băuturile alcoolice şi fumatul.

Acestea sunt alimentele permise:

Ouăle fierte şi moi.Mai puţin cele prăjite şi tari.  

Brânzeturile:brânza dulce,urda şi caşcavalul. Acestea trebuie să fie lipsite de sare. Trebuie evitate brânzeturile fermentate,sărate sau conservate.Făinoasele:acestea trebuie să fie bine fierte şi să nu fie sărate. Pâinea nu trebuie să se regăsească pe această listă.Carnea de pui,viţel sau porc,dar fără grăsimi.În plus,este permis peştele. Sunt interzise carnea afumată,conservele,şniţelul,piftia,dar şi peştele gras,prăjit,afumat sau marinat.Legumelepermise sunt dovleceii,cartofii şi morcovul,care trebuie să fie fierte. Sunt interzise legumele crude şi tari precum castravetele,varza,gulia,murăturile,roşia,vinetele,ardelul gras sau gogoşarii,pentru că sunt produsecu o aciditate ridicată şi foarte bogate în fibre cu acţiune agresivă.Laptele şi iaurtulscăzut în grăsimi.Ceaiul şi sucurile naturale.Acestea nu trebuie să conţine fructele citrice(lămâia),pentru că nu fac bine stomacului.Dulciurilepe bază de brânză de vaci,compotul sau budincile.Zahărul,în cantităţi foarte mici,sau mierea.Fructele,mai puţin cele citrice. Bananele sunt cele mai potrivite.

Credit foto:www.diete-sanatoase.ro



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg