Supradoză de cafea: ce faci dacă ai băut prea multă într-o zi
Orice om îşi începe ziua cu o cană de cafea, acasă. Apoi, dacă ajunge la birou, mai bea o cafea cu colegii. Dacă munca este grea şi stresantă, oamenii apelează mereu la cafea pentru a îşi stimula organismul. Şi forţa de muncă, evident. Dar ce faci când ai o supradoză de cafea în organism?
Supradoză de cafea: semne
Cafeaua stimulează sistemul nervos central şi te face alert. Stimulează şi eliberarea de adrenalină şi creşte ritmul cardiac. E benefică în cantităţi mici. Dacă e consumată în cantităţi mari, crează stări de nelinişte, anxietate, nervozitate, până la probleme de sănătate majore.
Oamenii trebuie să consume 400 de miligrame pe zi. Dacă se depăşeşte, se instalează starea de rău. Nu trebuie să bei mai mult de 4 ceşti pe zi. Dacă depăşeşti această cantitate, e posibil să ai o oboseală accentuată, dureri de cap, stări de greaţă, palpitaţii.
Supradoză de cafea: cum îţi dai seama că o ai
Trebuie să mergi la un medic dacă prezinţi oricare dintre aceste simptome de supradoză. Doar ei pot trata cazurile extreme:
Confuzie
Respiraţie dificilă
Dureri în piept
Vărsături
Bătăi ale inimii neregulate şi foarte rapide
Convulsii
O supradoză de cafea poate dura şi 9 ore jumătate. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să bei multă apă. Va ajuta să elimini cofeina din organism mai repede. Apoi încearcă să faci sport. Se accelerează metabolismul şi scade doza din organism. E indicat să consumi şi alimente ce conţin potasiu sau magneziu, cum ar fi bananele, informează csid.ro.