Te doare spatele de la statul pe scaun? Aceste proceduri medicale te vor pune ├«n mi┼čcare!

1 0b8a2995 jpg jpeg

Când te simţi rău, ia măsuri! Te doare spatele peste măsură de la atâta stat pe scaun? Ai dureri lombare sau cervicale? Apelează cu încredere la aceste metode de recuperare!

┼×tiai c─â recuperarea medical─â este o specialitate care trateaz─â toate tipurile de afec┼úiuni ale pacien┼úilor? ├Än func┼úie de gravitatea afec┼úiunii ┼či de perioada de recuperare recomandat─â, dar ┼či ┼úin├ónd cont de o serie de al┼úi factori, tratamentul de recuperare include, printre altele, proceduri de magnetoterapie, termoterapie cu laser ┼či ioniz─âri.

Ce ├«nseamn─â ┼či cum func┼úioneaz─â terapia magnetic─â

Magnetodiaflux, magnetoterapie sau terapia magnetic─â este o form─â de fizioterapie, sigur─â ┼či neinvaziv─â, care folose┼čte utilizarea undelor electromagnetice, ├«n scopuri curative ┼či de reabilitare, capabile s─â interac┼úioneze cu celulele f─âr─â a provoca o cre┼čtere a c─âldurii corpului. Este o tehnic─â care exploateaz─â beneficiile c├ómpurilor magnetice pentru vindecarea ┼či reabilitarea oaselor ┼či a mu┼čchilor.

ÔÇ×Aceast─â tehnic─â serve┼čte la stimularea regener─ârii celulare ┼či este utilizat─â mai ales ├«n cazul fracturilor care trec printr-un proces de vindecare greu. Dar este util─â ┼či pentru osteoporoz─â ┼či dureri musculare. Aceast─â procedur─â folose┼čte c├ómpuri electromagnetice generate de curen┼úi de joas─â frecven┼ú─â (50 sau 100 Hz). De asemenea, utilizeaz─â efectele terapeutice ale c├ómpului magnetic ├«n aplica┼úii generale sau locale asupra ┼úesuturilorÔÇč, afl─âm de la Dr. balneolog Otilia Opri┼čan de la Afrodita Resort&Spa B─âile Herculane.

În ce constă tratamentul prin magnetodiaflux

Magne┼úii metalici se aplic─â pe piele sau aproape de piele, fie direct, fie sub form─â de br─â┼ú─âri, coliere, centuri sau sub forma unor pachete care se aplic─â ├«n zona cu probleme. Se pot folosi de asemenea perne, saltele sau p─âturi. Centurile magnetice con┼úin mai mul┼úi magne┼úi ┼či sunt disponibile pentru toate zonele corpului (spate, m├óini, coate, ├«ncheieturi, picioare). ├Än cazul durerilor de cap sunt indicate colierele, cerceii ┼či coroni┼úele magnetice. ├Än ce cazuri se recomand─â aceast─â procedur─â?

ÔÇ×Magnetoterapia ├«┼či g─âse┼čte aplicarea ├«n toate patologiile caracterizate prin durere ┼či inflama┼úie. Intervine ├«n tratamentul tulbur─ârilor articulare ┼či reumatice ┼či este utilizat─â ├«n caz de dureri musculare sau entorse, osteoporoz─â, artroz─â, artrit─â, hernie, vene varicoase, dureri de spate ├«n general, furnic─âturi. Dar ┼či ulcere de presiune, epicondilit─â sau edem. Magnetoterapia efectueaz─â o ac┼úiune antiinflamatoare, are un efect de ameliorare a durerii, ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia s├óngelui ┼či accelereaz─â calcificarea fracturilor ┼či vindecarea r─ânilor

, puncteaz─â Dr. Opri┼čan.

O alt─â metod─â de recuperare medical─â: Termoterapia cu laser

Termoterapia cu laser este o tehnic─â care folose┼čte energia luminii unui laser pentru a reduce durerea ┼či inflama┼úia, pentru a accelera vindecarea ┼úesuturilor deteriorate, a relaxa mu┼čchii ┼či a stimula regenerarea nervilor. Cum func┼úioneaz─â? Din punct de vedere  biologic, efectele interac┼úiunii dintre terapia cu laser ┼či ┼úesuturile care alc─âtuiesc corpul uman pot fi ├«mp─âr┼úite ├«n:

Efecte fotochimice - constau ├«n activarea unor reac┼úii chimice ┼či enzimatice. Mai mult, acest tip de terapie ac┼úioneaz─â la nivelul schimbului de ioni ├«ntre partea intern─â ┼či extern─â a membranei celulare, incluz├ónd efecte antiinflamatorii, anti-edem, biostimulante ┼či analgezice. Efecte fotomecanice - sunt produse de cre┼čterea termic─â rapid─â pe care o sufer─â ┼úesutul care prime┼čte radia┼úia. La nivel terapeutic, aceste efecte sunt responsabile pentru accelerarea mi┼čc─ârii limfei, reducerea edemului inflamator ┼či reactivarea circula┼úiei s├óngelui ├«n capilarele mici. Efecte fototermice - constau ├«n ├«nc─âlzirea ┼úesutului care prime┼čte aplicarea terapiei cu laser. Aceast─â ├«nc─âlzire poate activa o serie complex─â de reac┼úii biochimice.

Când este indicată terapia cu laser

ÔÇ×Cele mai frecvente indica┼úii sunt reprezentate de tendinit─â ┼či tendinopatii de  inser┼úie, fasciit─â, cu referire special─â la fasciita plantar─â, inflama┼úia nervului sciatic, metatarsalgia, sindromul tunelului carpian ┼či tarsian, condropatia rotulian─â. Termoterapia cu laser este indicat─â ┼či ├«n tratamentul  bursitei, capsulitei ┼či contracturilor musculare. De asemenea, terapia cu laser poate determina efectele terapeutice ├«n artroz─â, ├«n tratamentul  edemului. Foarte eficient─â dac─â este utilizat─â integrat cu alte terapii fizice, cum ar fi Terapia Tecar sau cu terapii manuale, cum ar fi osteopatia

, completeaz─â Dr. Otilia Opri┼čan.

Pe l├óng─â cele dou─â terapii amintite mai sus, ionizarea are ┼či ea multe efecte benefice pentru organismul nostru: ÔÇ×Aerul ionizat ajut─â la ├«mbun─ât─â┼úirea calit─â┼úii somnului, a poftei de m├óncare ┼či accelereaz─â fazele de recuperare fizic─â. De asemenea, re├«nc─ârcarea cu ioni negativi poate fi util─â pentru ameliorarea simptomelor depresiei, cum ar fi oboseala sau durerile de cap

, adaug─â medicul balneolog al bazei de tratament.Recente

Dr Denisa Zaharia 6 jpeg
youtube selgros@clickpentrufemei ro jpg
avion jpg
copil cu parinte shutterstock 1894279522 jpg
1 cosmetice naturale jpg jpeg
Inghetata din iaurt de cocos Sursa foto thecoconutmama com  jpeg
copil indian jpg
grasimi trans fast food shutterstock 1439244599 jpg
slabit   weight loss g43c5fd872 1280 jpg
ayurveda shutterstock 762002224 jpg
ulei de masline   shutterstock 196199753 jpg
vegetarian 580x400 png
om albastru shutterstock 1147816718 jpg
rozaceea   ten   shutterstock 1895847337 jpg
1 pietre rinichi jpg jpeg
whatsapp shutterstock 1757131340 jpg
furtuna shutterstock 132934481 jpg
iodura de potasiu
perna   shutterstock 1932489002 jpg
Carne jpg