Tehnici eficiente împotriva sforăitului. Încearcă-le!

1 69618 original jpg jpeg

Tuturor ni se poate întâmpla să sforăim, dar studiile arată că bărbaţii sunt mai predispuşi acestui obicei. De ce sforăim şi mai ales cum putem preveni şi trata această afecţiune cu multiple cauze, află în rândurile de mai jos.

Specialiştii spun că sforăie mai des persoanele care dorm pe spate,cu faţa în sus. Însă zgomotele emise,uneori amuzante şi deseori deranjante,pot apărea şi când dormim profund şi visăm.

Sforăitul apare,în cele mai multe cazuri,când se produc modificări de volum sau de consistenţă la nivelul căilor respiratorii. Când sforăim,muşchii faciali solicitaţi în timpul zilei se relaxează în timpul somnului şi aşa apar sunetele specifice sforăitului.

Deşi este incomod pentru persoana care doarme lângă un om care sforăie,pentru cel din urmă lucrurile sunt mai periculoase,pentru că există riscul să rămână fără aer şi să se sufoce.

Soluţii rapide antisforăit

Prima măsură eficientă pe care o poţi adopta este să recomanzi celui cu probleme să schimbe poziţia. Dacă remediul nu dă rezultate,încearcă şi următoarele tehnici.

1. Menţine şi măreşte nivelul de umiditate din cameră. În magazine sunt umidificatoare accesibile,care te pot ajuta în acest sens.

2. Fă următorul exerciţiu:seara,înainte de culcare,împinge cu degetele mandibula,iar cu ajutorul limbii împinge dinţii inferiori,câteva minute. Poţi încerca şi altă metodă,care presupune să pronunţi litera „a“ preţ de câteva secunde,apoi faci pauză,şi repeţi,timp de cinci minute.

3. Încearcă o pernă ortopedică,menită să îţi asigure o poziţie corectă în timpul somnului,adică îţi susţine capul ridicat şi reduce riscul sforăitului.

4. Încearcă produsele special create pentru a combate această problemă,de exemplu,spray-uri şi creme lubrifiante cu extract naturist. Te sfătuim,însă,să nu iei nimic fără acordul medicului.

Produsele apicole te ajută să scapi de sforăit

Mierea de albine acţionează ca un pansament cu proprietăţi curative pentru căile respiratorii. În plus,produsele apicole aduc numeroase beneficii în organism,aşa că ar fi bine să urmezi o cură cu miere,până simţi îmbunătăţiri. Alege o miere de calitate,provenită din surse sigure,şi adaug-o în ceai sau lapte cald,nu fierbinte.

Foto:womansday.com