Topul alimentelor periculoase care cauzează demenţă
Anumite alimente afectează sănătatea corpului. Mulţi oameni ar fi surprinşi să descopere cât de multe produse favorizează apariţia tulburărilor cognitive, cum este demenţa.
Demenţa este considerată de mulţi boala care apare odată cu înaintarea în vârstă. Specialiştii spun că afecţiunea nu este o maladie specifică,ci un termen general care cuprinde o varietate de deficienţe cognitive în memorie,gândire şi comunicare.
Produsele finite de glicozilare avansată (PFGA/AGE)
Cunoscute sub numele de glycotoxine,produsele finite de glicozilare avansată sunt proteine care au devenit glicozilate în urma expunerii la zaharuri. Gătirea alimentelor la temperaturi ridicate,inclusiv cartofi prăjiţi şi carne,pot duce la apariţia acestora compuşi nocivi,care favorizează apariţia hipertensiunii,diabetului şi demenţei.
Cantităţile mari de aluminiu sunt toxice pentru ţesutul cerebral
Corpul uman nu a fost conceput pentru a ingera aluminiu. Cu toate acestea,aluminiul este un aditiv alimentar folosit în aproape orice,inclusiv brânză,creme pentru torturi şi diferite forme de lapte. S-a descoperit că acesta duce la debutul bolii Alzheimer. Aluminiul este ca un virus care afectează direct sistemul nervos. Oamenii de ştiinţă sunt siguri că metalele toxice afectează ţesutul cerebral.
Îndulcitorii artificiali duc la complicaţii neurologice
Aspartamul este un îndulcitor artificial folosit ca substitut al zahărului pentru băuturi,iaurt,cereale. Dintre toate produsele care conţin îndulcitori artficiali,aspartamul este cel mai controversat. Şi asta pentru că oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură între apariţia tumorile cerebrale,convulsii şi demenţă şi consumul de alimente ce conţin acest îndulcitor. Un ingredient controversat care se găsesşte în aspartam este metanolul-o toxină dăunatoare ce duce la complicaţii neurologice.
Expunere la mercur pe termen lung,risc crescut de Alzheimer
Mercurul se găseşte în numeroase alimente,inclusiv somon,orez şi sirop de porumb bogat în fructoză. Ca si alte toxine,oamenii de ştiinţă spun că expunerea pe termen lung la mercur poate dezvolta diverse boli,precum Alzheimerul.
Agentul aromatizant,diacetil,te poate îmbolnăvi
O aromă artificială,cunoscută sub numele de diacetil,utilizată în popcornul cu unt poate duce la apariţia demenţei. Acest agent aromatizat se găseşte şi în snacksuri,produse de patiserie şi bere.
Produsele din soia pot afecta memoria
Produsele din soia,cum este tofu, sunt adesea considerate o alternativă mai sănătoasă a cărnii. Cu toate acestea,nu toate produsele din soia sunt periculoase pentru organism. Potrivit unui studiu publicat în „Dementia and Geriatric Cognitive Disorders“,consumul ridicat de tofu duce la probleme de memorie,în timp ce consumul de tempehul,un produs de soia mai puţin prelucrat,îmbunătăţeşte memoria.
Grăsimile trans,impact negativ asupra creierului
S-a dovedit ştiinţific că acest tip de grăsimi micşorează creierul şi cresc riscul apariţiei demenţei. Alimentele de tip fast-food,cele prăjite şi procesate sunt bogate în grăsimi trans.