Totul despre sex... în timpul sarcinii

1 64750 original jpg jpeg

Corpul unei femei trece printr-o serie de schimbări hormonale în timpul celor 9 luni de sarcină, iar uneori viaţa sexuală trece pe planul doi. Iată la ce ar trebui să fii atentă pentru a te bucura de ambele!

Este permis?

Este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care ţi le adresezi în timpul sarcinii. Există posibilitatea ca în această perioadă să scadă apetitul sexual şi asta datorită modificărilor hormonale. Însă dacă dorinţa pentru partener încă mai există,actele sexuale sunt normale şi nu pun în pericol bebeluşul.

Citeşte şi:

5 semne timpurii ale sarcinii

Slăbeşte sănătos după sarcină

Care este cea mai recomandată poziţie?

Având în vedere că acum ai o burtică ce nu poate fi ignorată,poziţiile clasice s-ar putea să nu mai intre în ecuaţia voastră. Pentru a nu pune presiune asupra uterului este de preferat să abordaţi unele nu foarte solicitante precum cea prin care partenerii stau faţă în faţă pe lateral sau cea în care partenera stă deasupra,şi astfel vei putea să controlezi mişcările şi ritmul.

Mă voi bucura de actul sexual?

Pentru cele mai multe femei această experienţă s-ar putea să nu fie tocmai plăcută. Creşterea tensiunii arteriale este un semn ce ar putea trezi sentimente de nelinişte în ceea ce priveşte sănătatea bebeluşului. Alte persoane în schimb s-au plâns de crampe abdominale în timpul actului,deci este mai bine să vorbeşti cu partenerul tău dacă simţi că ceva nu este în regulă.

Sexul poate dăuna bebeluşului?

Cervixul este înconjurat de un strat de mucus care ţine bacterille cauzatoare de infecţii la distanţă,în timp ce sacul amniotic şi muşchii abdominali protejează copilul de mişcările specifice actului sexual. Dacă simţi că cel mic este mult mai activ după un orgasm,asta este din cauză că inima ta bate ceva mai repede decât de obicei,iar el simte asta,însă fără a-l afecta.