VIDEO Aşa scapi de cârcei!

1 73503 original jpg jpeg

De obicei apar pentru că în corp există carenţe de minerale, precum calciu, magneziu şi potasiu, dar şi din cauza deshidratării. Cel mai afectate sunt membrele inferioare. Ce sunt şi cum scapi de ei, află din acest articol!

Cârceii sunt contracţii involuntare şi dureroase ale muşchilor,care pot crea neplăceri mai ales persoanelor care se află la volan. Sunt mai expuse crampelor musculare persoanele active,sportivii,dar şi oamenii supraponderali. În acest caz kilogramele în plus apasă asupra muşchilor. De asemenea,cârceii apar şi la cei care au o circulaţie sanguină deficitară.

Vârstnicii sunt mai predispuşi să sufere de cârcei,din cauza atrofierii muşchilor. Mai mult,statul îndelung pe scaun,picior peste picior,şi purtarea tocurilor înalte favorizează apariţia crampelor musculare. La gravide,cârceii apar din cauza schimbărilor hormonale specifice acestei perioade.

Bine de ştiut!

Nu există un tratament anume,dar dacă apar des crampele e bine să mergi la medic. Se întâmplă ca acestea să ascundă boli neurologice,insuficienţă circulatorie periferică sau dezechilibre hormonale.

Pune comprese

Imediat ce simţi un cârcel,opreşte-te din ce făceai. Dacă muşchiul este dureros la atingere,e bine să aplici comprese reci,pentru că vor ajuta la relaxarea acestuia. Ca să-l detensionezi,pune comprese calde,care ajută la restabilirea circulaţiei sangvine în zona afectată.

Ca să nu apară cârceii pe timpul nopţii,e bine să faci înainte de culcare câteva exerciţii de întindere a gambelor,o baie caldă şi să-ţi masezi membrele inferioare cu uleiuri esenţiale.

Apelează la produsele anticârcei

În farmacie găseşti suplimente alimentare destinate prevenirii cârceilor,sub formă de comprimate sau de pulbere efervescentă. Acestea au în compoziţie magneziu,vitamina E şi cele din complexul B,indicate pentru îmbunătăţirea circulaţiei şi a activităţii celulare.