Nutriţioniştii recomandă în sezonul rece: "Consumaţi aceste alimente şi uitaţi de răceală sau gripă"

1 alimentatie prevenire gripa jpg jpeg

Ne aflăm în plin sezon al virozelor, iar numărul mare de îmbolnăviri la nivelul întregii ţări a determinat autorităţile să declare, în mod oficial, epidemie de gripă în România. În acest sens, nutriţionistul Cristi Mărgărit face câteva recomandări privind alimentaţia care ne-ar putea feri de gripă sau răceală.

Zahărul, un pericol pentru sănătate şi inamicul imunităţii

Întrebat într-o emisiune tv, la Antena 1, care sunt alimentele recomandate pe timpul iernii, pentru a ne creşte imunitatea organismului, nutriţionistul Cristi Mărgărit a început prin a enumera alimentele care de fapt ne scad imunitatea organismului, printre acestea, cel mai periculos fiind zahărul, apoi făina albă, alcoolul şi mai ales prăjelile.

Citeşte şi: Reţetă desert, fără zahăr şi făină. Prăjitura cu banane care nu îngraşă!

"Foarte important în sezonul rece este consumul proteinelor de calitate! De exemplu proteina care se găseşte în urdă, este o proteină cu valoarea biologică cea mai mare şi ridică imunitatea organismului,

Nu ar trebui să lipsească din alimentaţie pe timpul iernii alimentele cu efect antiinflamator, precum  sursele de Omega 3, supele de pui cu legume, pline de vitamine şi minerale, care se ştie că hidratează bine organismul. Ciupercile, fulgii de ovăz, sunt alimente care ridică imunitatea", spune specialistul.

Vitamina C, esenţială pentru imunitate în sezonul rece

"Este recomandat consumul de citrice, care sunt surse inepuizabile de vitamina C şi flavonoizi.

Alcoolul trebuie consumat cu moderaţie, iar somnului trebuie să i se dea o foarte mare importanţă, pentru că şi odihna este benefică împotriva răcelii şi gripelor.

Mare atenţie trebuie acordată alimentaţiei celor care ţin posturi intermitente, sau regimuri de slăbire! Este foarte uşor ca la o restricţie calorică, un regim de post incorect, să se ajungă la o malnutriţie!

Citeşte şi: Dieta cu banane, în care trebuie să incluzi şi coaja. Nutriţionist: "Se consumă fierte"

Cei care merg la sală, trebuie să ştie că după efortul depus în timpul antrenamentelor, imunitatea este scăzută şi pot răci foarte repede, mai ales dacă intră în contact cu persoane răcite!", a mai spus medicul, potrivit sursei citate.



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg