Obiecte obişnuite care pot fi utilizate în moduri inedite. În ce situaţii te poate ajuta aţa dentară?

1 shutterstock 227434273 jpg jpeg

Dacă, de obicei, cumperi lucruri pentru a folosi într-un singur scop, nu pierde de vedere alte utilizări pe care le pot avea.

Lucrurile pe care le folosim de obicei au devenit parte integrantă a rutinei zilnice, de aceea am încetat să ne gândim la ce altceva ne-ar putea fi utile. Aşa cum bicarbonatul de sodiu poate fi integrat nu doar într-o reţetă culinară, ci şi într-o soluţie de curăţare a unor suprafeţe din casă, ai lucruri în jurul tău care pot fi de ajutor în multe alte situaţii decât cele pentru care au fost create iniţial. Descoperă-le întregul potenţial!

Lacul de unghii

O sticlă de lac de unghii incolor poate coferi strălucire unghiilor. În cazul în care colanţii încep să se rupă sau marginile hainelor se destramă, aplică un strat de ojă pentru a preveni deteriorarea. De asemenea, cu acesta mai poţi acoperi marginile de pe fundul recipientelor metalice, cum ar fi cele de cremă de ras, pentru a nu rugini.

Cleştele de bucătărie

Acest cleşte face gătitul mai uşor în mai multe moduri. Cu ajutorul lor poţi scoate pastele din apa clocotită sau poţi întoarce carnea dintr-o tavă pusă la cuptor ori dintr-o tigaie. Cu ea poţi obţine şi zeamă de lămâie. Dacă nu ai un storcător la îndemână şi ai o lămâie ceva mai scată sau tare, aşezi o jumătate de lămâie între braţele cleştelui şi strângi.

Filtrul de cafea

Sarcina unui filtru de cafea este destul de importantă: filtrează zaţul de cafea şi permite obţinerea unei cafele gata de savurat. Filtrele de cafea mai au o utilitate: fac să strălucească suprafeţele din sticlă. Dacă trebuie să ştergi petele de apă, dar nu ai la îndemână o cârpă din microfibră, caută un filtru de cafea. Nu va lăsa niciuo urmă, cu excepţia cazului în care l-ai folosit de prea multe ori. Îl poţi încerca şi pentru curăţarea ferestrelor, a geamurilor, oglinzilor.

Partea de jos a unui filtru de cafea poate fi bună şi ca strecurătoare. Va pentru prinde bucăţi mai mici de alimente pe care găurile de strecurătoare le pot lăsa să treacă. În plus, dacă aşezi una în partea de jos a unui ghiveci, îţi poţi uda plantele fără a-ţi face griji că va ieşi ceva din ghivechi înafara excesului de apă.

Ouăle şi cojile lor

Datorită elementelor nutritive şi a proteinelor din ouă, cum ar fi luteina şi albumina, ouăle sunt excelente pentru piele şi păr. Poţi amesteca albuşurile cu apă pentru a crea o mască de faţă sau poţi combina gălbenuşul cu ulei de măsline pentru a face un balsam de păr. Ai grijă să limpezeşti părul cu apă călduţă nu fierbinte, altfel încât gălbenuşul să nu se fixeze în păr.

Cojile de ouă n-ar trebui aruncate cu atâta uşurinţă. Le poţi adăuga în compostul plantelor tale favorite. De asemenea, se pot sfărâma şi pune pe suprafaţa solului pentru a ţine melcii la distanţă de plante datorită texturii aspre. Tot pentru plante poţi păstra apa în care ai fiert ouă. Le va da un pus de elemente nutritive care nu trebuie risipite.

Aţa dentară

Medicul dentist îţi recomandă să foloseşti zilnic aţa dentară. Aceasta nu te ajută numai să scapi de resturile de alimente dintre dinţi şi-ţi îmbunătăţesc igiena orală. O poţi folosi în locul unei sfori, pentru a agăţa diverse lucruri. Cu ea poţi coase nasturi dacă ai rămas fără aţă albă de cusut. Aţa dentară este utilă şi pescarilor, care o pot utiliza în loc de gută. În lipsa unor şireturi, în caz de urgenţă, poţi recurge la aţa dentară. Poate deveni şi sfoară de întins rufele, la camping, sau o poţi folosi pentru tăierea brânzei, a unui blat de tort sau a mămăligii. Acelaşi lucru este valabil şi pentru o fotografie într-un album. Dacă trebuie să o îndepărtezi, treci cu grijă un fir de aţă dentară între fotografie şi suprafaţa pe care este lipită.

FOTO: Shutterstok



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg