5 paşi să fii o gazdă perfectă

1 46890 original jpg jpeg

Reuşita oricărei petreceri depinde în mare măsură de gazdă. Dacă te pregăteşti acum să organizezi un Revelion la tine acasă, ţine cont de ponturile noastre şi ai să mergi la sigur spre o seară de neuitat.

Ai hotărât care va fi meniul,ai făcut lista invitaţilor,acum poţi trece la treabă! Şi vei avea destulă! De la aranjarea casei,a mesei şi a bucatelor,până la cele mai mici amănunte.

Pentru că o seară ca asta trebuie să fie unică:de la felul în care ţi-ai împodobit casa,la cum se simte fiecare dintre cei care intră în Noul An alături de tine.

Pasul 1:Decoratul casei

Ca la orice Revelion,decorul dă tonul petrecerii. Aşa că aranjează-ţi casa cât mai festiv,pentru ca musafirii să simtă că-i o seară cu totul aparte.

Poţi pune rămurele de brad sau coroniţe la intrare,lumânări şi globuleţe pe masă,ghirlande colorate pe tavan,totul după fantezia şi talentul tău de... designer.

Să nu-ţi lipsească vâscul! Aduce noroc,dacă nu uiţi de sărutul de la miezul nopţii,care va face să ţi se împlinească dorinţele!

Pasul 2:Stabileşte locurile invitaţilor

În calitate de gazdă,tu hotărăşti locurile oaspeţilor la masă. Eticheta cere ca un bărbat să stea între două femei,iar gazdele faţă în faţă,în capetele mesei.

Dacă există un invitat special,o persoană în vârstă,de exemplu,faţă de care ai sentimente deosebite,atunci aceasta va sta în capul mesei,vizavi de gazdă. Dacă ai printre musafiri doi tineri abia căsătoriţi,nu îi aşeza la distanţă. Celor mici este bine să li se pregătească o masă separată.

Dacă vrei să-ţi impresionezi musafirii,pregăteşte cartonaşe pe care să le scrii numele,care să marcheze locurile la masă.

Pasul 3:Ai grijă de aspectul mesei

Faţa de masă albă rămâne,în ciuda diverselor mode din ultimii ani,preferata meselor festive. Pe ea strălucesc nu numai tacâmurile şi vesela,ci şi şerveţelele roşii,crenguţele de brad şi orice alte decoraţiuni. Dar nu mai înalte de 20 cm,astfel ca invitaţii să se vadă unii pe alţii şi să nu incomodeze servitul bucatelor.

O farfurie mare,întinsă,va fi suportul celorlalte farfurii,în care aduci fie-care fel. Furculiţele se pun în stânga,cu dinţii în sus,cuţitele în dreapta,iar linguriţele pentru desert,în faţa farfuriei.

Tacâmurile se aşază în ordinea folosirii lor,de la exterior spre interior.

Paharele se pun cu gura în sus. Cupele de şampanie le aduci când serveşti şampania.

Şi nu uita! Sticlele nu se ţin pe masă,ci pe o măsuţă alăturată. Dacă nu ai,poţi folosi un taburet acoperit cu o faţă de masă veselă,pe care pui o tavă cu sticlele de

băuturi.

Pasul 4:Cum primeşti musafirii

Până vin musafirii,trebuie să fii gata cu toate pregătirile. Bineînţeles,şi tu,aranjată la patru ace,fardată şi coafată. Ştiu că-i greu să faci toate acestea,dar intră în îndatoririle tale de gazdă.

Cu două ore înainte,trebuie să te odihneşti,să te relaxezi şi să te răsfeţi puţin. Poate chiar un somn nu ţi-ar strica,având în vedere că ai înainte o noapte de petrecere.

Iar apoi găteşte-te,simte-te exact cum eşti:regina casei. Pune-ţi rochia cea mai frumoasă,pantofii de gală (nu poţi fi regină în papuci de casă!) şi intră-ţi în rol.

Pasul 5:Cum întreţii atmosfera plăcută

Dacă toate cele de mai sus sunt gata,pune la îndemână o tavă cu aperitive,asigură-te că fiecare invitat are tot ce-i trebuie şi întreţine conversaţia.

Acordă tuturor atenţie,zâmbeşte şi nu uita să observi discret dacă cineva nu se simte în largul lui,ca să-l integrezi în conversaţie. Distracţie plăcută!