Află secretul fericirii în 2!

1 54273 original jpg jpeg

Crezi că dacă ai slăbi ai fi mai fericită? Ei bine, un studiu recent te asigură că e suficient să fii mai slabă decât partenerul tău, pentru a-ţi asigura fericirea. Aşa să fie?

Într-un cuplu fericit,femeia are indicele de masă corporală (IMC) mai mic decât al bărbatului. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Universitatea Tennessee. Pentru a ajunge la incredibila concluzie a fost nevoie de patru ani de cercetări. Într-un final,s-a demonstrat că totul ţine de greutate,informează dailymail.co.uk.

169 de cupluri căsătorite,cu vârste care nu depăşesc 35 de ani,au participat la realizarea studiului. Ei au completat câte un chestionar la fiecare şase luni,pe durata a nici mai mult nici mai puţin de patru ani. Şi aşa au ajuns cercetătorii la concluzia că bărbaţii cu un IMC mai mare sunt mai fericiţi decât ceilalţi. Asta în timp ce femeile cu in indice de masă corporală mai mic decât al partenerilor de viaţă erau mai fericite decât cele cu o greutate cel puţin egală cu cea a soţilor.  

“Mesajul minunat ce reiese din studiul nostru este acesta:femeile de toate dimensiunile pot fi fericite în relaţiile lor dacă au un partener potrivit. Greutatea relativă este aceea care contează,nu greutatea absolută. Ele nu trebuie să fie mici şi slabe.O altă idee este aceea că atractivitatea şi greutatea sunt mai importante pentru bărbaţi. Acesta ar putea fi motivul pentru care vedem acest lucru la începutul căsătoriei la bărbaţi,iar insatisfacţia lor ar putea afecta în timp satisfacţia soţiilor lor", a declarat cercetătoarea Andrea Meltzer, coordonatoarea studiului.

Aşadar, experţii au căzut de acord: cuplurile sunt mai fericite, atunci când bărbaţii sunt "mai puternici într-un mod benign".

"Vestea cea bună este că există multe aspecte care simbolizează puterea,pentru bărbaţi",spune Susan Heitler,specialist în terapia de cuplu. Ea crede că aceste aspecte sunt:salariul,inteligenţa,nivelul educaţional,înălţimea şi greutatea.

Cum afli indicele de masă corporală? Calculezi raportul dintre greutate şi pătratul înălţimii. Dacă ai un IMC sub 18,eşti considerată slabă. IMC-ul cuprins între 18 şi 25 arată o greutate normală,cel între 25,1 şi 30 este pentru persoane supraponderale,iar un IMC peste valoarea de 30 deja înseamnă obezitate. Indicele de masă corporală a fost inventat de statisticianul Adolphe Quetelet,în secolul XIX,şi e utilizat pentru a determina dacă o persoană este supraponderală sau obeză.