Ai adoptat un copil? Cum îl integrezi în familie

1 72105 original jpg jpeg

Atunci când adopţi un copil, viaţa fiecărui membru al familiei se schimbă, nu doar a sufleţelului salvat dintr-un orfelinat. Din cauza legislaţiei în vigoare, rareori procedurile de adopţie se finalizează înainte de 1 an de la demarare, aşa că, de cele mai multe ori, copiii ajung în sânul unei familii după câţiva ani petrecuţi în centrele de plasament.

Dacă mai ai copii acasă,trebuie să ţii cont că visul de a-i vedea prieteni este posibil să fie mai greu de înfăptuit decât te-ai gândi la o primă analiză. Dar,presupunând că decizia a fost deja luată,după ce ai pus în balanţă toate argumentele,iată ce trebuie să ştii.

Un frate poate fi un motiv de bucurie

Copiii se arată,de cele mai multe ori,încântaţi de ideea de a avea un frate,mai ales în situaţia în care acesta „vine” direct mare,deci numai bun pentru a-i fi partener de joacă. De aceea,copilul înfiat este,de cele mai multe ori,aşteptat cu nerăbdare. Totuşi,în scurt timp,juniorii familiei ar putea decide că fratele nu le mai place,că nu este aşa cum şi l-au imaginat,că nu vor să împartă lucrurile cu el.

Ce poţi face pentru a preîntâmpina situaţia?

Decizia de a adopta un copilar trebui să aparţină tuturor membrilor familiei,chiar şi celor mai mici dintre ei. Asigură-te că le explici exact ce presupune acest proces,fără a te feri să le expui inclusiv dezavantajele,chiar dacă îţi este teamă că asta ar putea să îi răpească din entuziasm.

Ce faci după ce l-ai adus acasă?

Dacă noul venit are probleme de comportament sau probleme de sănătate,toţi cei ai casei trebuie să ştie asta. Discutaţi despre paşii care vor fi urmaţi pentru a-l ajuta să se integreze,dar şi cum se pot proteja copiii naturalide violenţa celui adoptat,până în momentul în care reuşiţi să îl faceţi să se simtă iubit,acceptat şi înţeles. În funcţie de vârsta copiilor puteţi lua câteva măsuri de precauţie,cum ar fi montarea unor monitoare de supraveghere sau culcarea lor în dormitoare separate. Cele mai multe lucruri se vor rezolva în timp,dar primul obiectiv este siguranţa familiei.

Copiii au drepturi şi îndatoriri egale

Odată adus în familie,nu mai există conceptul de copiii noştri,copilul adoptat. Toţi cei din casă se supun aceloraşi reguli,au aceleaşi drepturi şi îndatoriri. Sigur că nu te vei aştepta ca peste noapte noul membru al familiei să se supună. Dar,cu blândeţe şi empatie,acesta va începe să se integreze. Identifică activităţi în care să fiţi implicaţi toţi cei din casă,pentru a vă cunoaşte mai bine. Acordă timp special fiecărui copil,pentru ca cei pe care i-ai născut tu să nu se simtă neglijaţi,iar cel adoptat să nu se simtă exclus.Recente

vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg