Ai rămas însărcinată după 35 de ani? Vezi de ce trebuie să ţii cont!

1 69657 original jpg jpeg

Să devii mamă după ce ai împlinit 35 de ani poate duce la nişte complicaţii în timpul naşterii. De aceea, cele mai multe femei preferă cezariana, pentru a evita riscurile la care ar fi supuse.

Dar nu toate femeile au probleme în acest sens,ci faptul că este la o vârsta înaintată,sarcina poate avea anumite riscuri. De aceea,este important să se ia în considerare unele dintre complicaţiile implicate de sarcină după vârsta de 35 de ani.

Scade rata fertilităţii

În general,după 30 de ani,fertilitatea la femei scade,aşadar este un pic mai greu să rămâi însărcinată decât în etapele anterioare. Acest lucru se întâmplă pentru că ovulaţia este mai puţin frecventă. În cazul în care au trecut mai mult de 6 luni de când încerci să rămâi însărcinată,este recomandată consultarea unui medic de specialitate. Destul de interesant este faptul că,femeile cu vârste cuprinse între 35 şi 39 de ani,de obicei nasc gemeni.

Pot exista probleme cardiovasculare

Dacă îţi doreşti să rămâi însărcinată,atunci trebuie să mergi la un medic cardiolog pentru a vedea cum este sănătatea inimii. De obicei,femeile care rămân gravide după ce au împlinit 35 de ani,sunt expuse unor riscuri,cum sunt tensiunea arterială crescută sau diabet.

Riscurile la care este supus bebeluşul

Un alt lucru pe care o femeie de peste 35 de ani care vrea să rămână însărcinată trebuie să-l ia în considerare este faptul că există un risc crescut,în comparaţie cu cel a unei femei tinere,de a da naştere unui copil cu tulburări cromozomiale,cum ar fi sindromul Down. Desigur,poţi face întotdeauna un test prenatal pentru a determina dacă fătul are acest tip de problemă. Potrivit studiilor,riscul de a avea un copil cu sindrom Down în rândul femeilor de 35 de ani sau mai în vârstă este unul din 17,8 %.

 Riscul de avort spontan

Riscul de pierdere a sarcinii este,de obicei,în primul trimestru. Desigur,incidenţa creşte odată cu vârsta. De exemplu,în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20-30 de ani,posibilitatea de a avea un avort spontan este de aproximativ 15%,în timp ce la cele peste 40,cifra se ridică la 25%. Acest lucru merge mână în mână cu faptul că femeile peste 35 de ani sunt la un risc crescut pentru a da naştere unui copil cu complicaţii cromozomiale,de aceea,sunt la un risc mai mare de a se confrunta cu un avort spontan.

Problemele din timpul sarcinii

Femeile de peste 35 de ani care rămân însărcinate pentru prima dată,au un risc mai mare de complicaţii în timpul naşterii decât femeile mai tinere. În acest caz,poţi avea o a doua perioadă prelungită de dureri de naştere. Prin urmare,se poate înţelege de ce există o incidenţă mai mare a cezarienei la femeile cu vârsta de peste 35.