Ai un copil anxios? Cum îl faci să socializeze?

1 69124 original jpg jpeg

Există copii care stau izolaţi, nu se joacă în parc cu micuţii de vârsta lor şi nu socializează la grădiniţă. Plâng din te miri ce şi sunt încordaţi fără motiv.

Parcă le e tot timpul teamă

E posibil ca aceşti micuţi să fi fost superprotejaţi de familie. Nu fac faţă întâlnirii cu copii de vârsta lor,care sunt mai autoritari sau mai impulsivi. Pare că le este tot timpul teamă – deşi este posibil să fie mai mult decât atât. Micuţii pot dezvolta adevărate fobii,care îi împiedică să aibă o viaţă normală.

Ce sunt fobiile

Intensitatea spaimei şi durata ei fac diferenţa între o frică de moment şi o adevărată fobie. Nu-i totuna dacă micuţul tău plânge în prima zi de grădiniţă sau dacă plânge la fel de tare zi de zi,până la sfârşitul anului. Dacă spaima se instalează şi durează mai mult de 6 luni,e cazul să te întrebi dacă nu cumva copilaşul este supus unui stres apărut în viaţa lui. Poate a suportat greu o schimbare de domiciliu,sau există tensiuni în familie. Poate este nemulţumit de naşterea unui frăţior,poate are probleme la grădiniţă. Încercă să afli ce îl nelinişteşte!

Fobiile „se iau” de la părinţi

Fobiile copiilor sunt de multe ori legate de anxietatea maternă sau paternă. Dacă părinţilor le este frică de zborul cu avionul sau de câini,teama poate fi transmisă copilului. Dacă le spui copiilor prea des să fie atenţi să nu cadă că se lovesc,riscă să fie timoraţi tot restul vieţii lor. Iar dacă le povesteşti excesiv despre microbi,vor ajunge să-i vadă şi acolo unde nu este cazul,şi vor dezvolta o obsesie din spălatul pe mâini.

Lasă-l să se descurce şi singur

Dacă vrei să ai un copil adaptabil,descurcăreţ,sociabil,nu încerca să-l ţii în casă,departe de pericolele lumii exterioare. Lasă-l să descopere lumea,chiar dacă se mai accidentează,chiar dacă se mai sperie să stea singur în întuneric sau dacă se ia la trântă cu colegul de grădiniţă. Învaţă-l abecelul autonomiei permiţându-i să aibă,din când în când,iniţiativa şi să înveţe din experienţă. Nu-l cicăli excesiv,dă-i voie să se desfăşoare.Recente

Tort de ciocolata cu cirese Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește sursa  Shutterstock jpg
casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg