Alaptarea. Informatii utile

1 67631 original jpg jpeg

Alăptarea este un proces complex şi natural care îi oferă copilului tău şansa de a se dezvolta armonios şi sănătos datorită nutrienţilor prezenţi în laptele matern. Aceasta ajută la dezvoltarea normală a maxilarelor şi a dinţilor, reduce şansele apariţiei infecţiilor, anumitor boli, colicilor, tulburarilor de somn sau a neliniştii celui mic.

Alăptarea nu este mereu la îndemâna mamelor. Deşi în mod normal alăptatul decurge fără dificultăţi,aproape toate femeile se lovesc la un moment dat de probleme mai mici sau mai mari în timpul alăptării copilului. Cele mai frecvente sunt:

-mameloanele inflamate care apar de cele mai multe ori din cauza poziţionării greşite la sân a bebeluşului;

-angorjarea sânilor cauzată în special de retenţia de lichid,umflarea şi inflamarea ţesutului mamar,nu doar de lactaţia crescută. Lipsa alăptării sau alăptarea incompletă poate duce la angorjarea sânilor;

-blocarea canalelor galactofere apare atunci când laptele nu este drenat suficient dintr-o porţiune a sânului iar laptele îngroşat se acumulează şi astupă canalul;

-ragadele – rănile care apar pe sfârcuri cauzate în principal de o poziţie incorectă a celui mic în timpul alăptării,

-mastita apare la nivelul unui sân angorjat ca urmare a unui canal obstruat,prin strângerea laptelui nepreluat care poate duce la inflamarea ţesutului sânului.