Aşa îţi dai seama că ai intrat în travaliu

1 72435 original jpg jpeg

Se apropie momentul cel mare şi nu ştii încă să deosebeşti contracţiile false de cele reale? Vrei să ştii mai multe despre „ruptul“ apei? Îţi oferim câteva răspunsuri clare.

Să devii mămică este,poate,cel mai frumos lucru pe care îl poate trăi o femeie. Însă până la clipa când îţi ţii copilul în braţe,trebuie să treci peste un travaliu şi apoi peste o naştere,care pot fi dintre cele mai dureroase.

Iată cum recunoşti un travaliu şi ce poţi face să rezişti mai uşor simptomelor care îl însoţesc.

Apar contracţii lungi şi dese

În majoritatea cazurilor,travaliul debutează cu declanşarea contracţiilor uterine,pentru ca mai apoi să se producă „ruperea apei“. Contracţiile sunt intermitente şi se manifestă în partea de jos a abdomenului.

Le vei simţi şi în spate,la intensitate destul de mare. Nu vrem să te speriem,ci să te prevenim. Exerciţii de respiraţie şi relaxare te vor ajuta să îmblânzeşti puţin travaliul.

De regulă,la începutul travaliului,contracţiile apar la 15-20 de minute şi durează câteva secunde,însă ele devin mai dese,se întind pe o perioadă mai lungă de timp şi sunt mai greu de suportat. Când se apropie naşterea,contracţiile se manifestă la un interval de câteva minute şi durează peste un minut.

Info!Să ştii că la prima naştere travaliul se poate desfăşura pe o perioadă între 8 şi 12 ore.

Cum ţi se rupe apa

De când începe travaliul propriu-zis apare o scurgere vaginală transparentă şi fără culoare,cauzată de ruperea membranelor. Asta înseamnă,popular,că se rupe apa. Dacă acest lucru nu se întâmplă,dar contracţiileevoluează şi se îndesesc,ruperea membranelor se va face mecanic,de către doctor.

Se poate ca „apa“ să fie în cantitate mare,astfel încât să se vadă prin haine sau să treacă neobservată,ca şi când ar fi vorba despre o mică pierdere de urină.

Colul se dilată 1 cm pe oră

Cu câteva ore înainte de naştere,colul începe să se dilate pentru a permite bebeluşului să vină pe lume. Cam în fiecare oră colul se dilată cu câte un centimetru,însă aceasta nu este o regulă care să se aplice la toate femeile însărcinate.

Dacă dilatarea se face cu dificultate şi gravida suferă,iar fătul este în pericol,medicul poate face o injecţie cu hormoni (oxitocină) pentru a facilita dilatarea colului şi pentru a grăbi travaliul. Pentru naştere,colul trebuie să ajungă la o dilataţie completă,de 10 cm.Recente

Prajitura cu zmeura, caramel si migdale  Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului  Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg