Aşa-ţi fereşti copilul de riscurile obezităţii!

1 66033 original jpg jpeg

Bolile de inimă, care survin în urma îngrăşării excesive, sunt principalul risc la care se expun cei mici dacă mănâncă alimente de tip fast-food sau dacă beau sucuri acidulate. Părinţii sunt singurii care pot opri extinderea fenomenului obezităţii la copii.

Un studiu realizat a Universitatea din Michigan,Statele Unite,şi-a propus să realizeze un top al celor mai mari riscuri la care-şi expun sănătatea copiii a aproape 2.000 de adulţi.

Pe primul loc s-a situat obezitatea avută încă din timpul copilăriei,care a surclasat până şi abuzul de droguri,de tutun sau de alcool. 35% din persoanele care au participat la studiu au considerat că problema cea mai mare cu care se confruntă copiii este aceea legată de surplusul de grăsime. Cu doar un an în urmă,obezitatea se plasa în acelaşi clasament pe locul al treilea. Matthew M. Devis,cercetătorul care a condus studiul,a afirmat că,în ciuda cercetărilor care arată că sunt în descreştere cazurile de obezitate la copii,părinţii sunt încă îngrijoraţi pentru starea sănătăţii micuţilor.

Cum ştii dacă ai un copil obez?

Obezitatea nu înseamnă neapărat să ai prea multe kilograme. Ceea ce îngrijorează cu adevărat este acumularea unei mase mari de grăsime. Medicul pediatru este singurul care-ţi poate spune dacă ai un copil cu probleme legate de obezitate. El măsoară înălţimea copilului şi,în funcţie de ea şi de vârstă,determină greutatea lui ideală.

Riscuri

Cercetări realizate anul acesta de către Asociaţia Americană pentru Sănătatea Inimii au arătat că obezitatea este considerată cel mai mare factor de risc pentru apariţia bolilor de inimă încă din tinereţe.

S-a observat că,dintre tinerii participanţi la studiu,copiii care sufereau de obezitate prezentau şi o îngroşare la nivelul pereţilor arterelor.

La fel de alarmante au fost şi concluziile studiilor specialiştilor australieni,care au arătat că 5 din 15 copii obezi înregistrau o mărire în volum a inimii,iar sângele era pompat mai lent prin ventriculul stâng.

Părinţii influenţează dieta copiilor

O echipă de specialişti britanici a arătat că dieta părinţilor are o influenţă foarte mare asupra copiilor,întrucât este „moştenită” de la părinţi. De aceea,este extrem de important ca întreaga familie să-şi propună să se hrănească sănătos.

Şansele de a avea un copil care alege fructe şi legume în locul dulciurilor,fără a fi nevoie de multă muncă de lămurire din partea părinţilor,sunt cu atât mai mari cu cât copilul este hrănit sănătos încă din fragedă copilărie,atunci când se formează gustul. De asemenea,trebuie să eviţi să-ţi obişnuieşti copiii cu sucurile acidulate şi cu gustul preparatelor fast-food. În plus,este esenţial ca atât părinţii,cât şi copiii să facă mişcare.

Pont

Pentru a avea o sănătate bună,copiii au nevoie de 60 de minute de mişcare în fiecare zi.Recente

clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg