Avantajele minunate ale traiului într-un orăşel uitat de lume
O fată crescută la sat sau într-un orăşel pierdut pe hartă se poate simţi intimidată atunci când vine la studii într-o metropolă unde timpul pare c[ se scurge cu o viteză ameţitoare.
De altfel,toate acele joburi cu denumiri sofisticate o pot face să se simtă mică,dar nu e chiar aşa. Traiul departe de agitaţia marilor oraşe are o grămadă de avantaje. Fie că ai crescut într-un oraş mic sau că îţi creşti copii într-un astfel de loc,există o serie de plusuripe care numai cei norocoşi le pot înţelege. Vezi în continuare care sunt avantajele de care se bucură o fată născută şi/ saucrescută într-un oraş mic.
Termini liceul alături de aceleaşi persoane cu care ai fost la grădiniţă
Într-un orăşel sunt 10-15 şcoli şi doar 2-3 licee,aşa că este foarte posibil să fii colegă şi în clasele IX-XII cu cei pe care i-ai strâns în braţe în primii ani de şcolăriţă. Acest lucru oferă micuţilor posibilitatea de a crea legături puternice cu alţi copii în timpul fiecărei etape de dezvoltare din copilărie. Totuşi,asta nu scuteşte de melodrame,despărţiri cu tunete şi fulgere şi chiar bârfe. Până la urmă şi traiul într-un orăşel trebuie condimentat cumva.
Scrii la ziarul şcolii
Cu siguranţă te-a remarcat vreun profesor care fie te-a pus să scrii poezii pentru revista şcolii,fie ai redactat editorialele,fiindcă aveai un stil direct şi concis de a prezenta lucrurile în alb şi negru. Dacă nu ai avut niciun talent artistic (nici măcar o urmă de ureche muzicală care să te trimită în ultimul rând din corul clasei),înseamnă că ai fost persoana potrivită pentru echipa de handbal. Oricum ar fi fost,într-un fel sau altul ai fost şi tu o mică vedetă la un moment dat. Asta nu se întâmplă şi tuturor fetelor crescute în Capitală,de exemplu.
Nu prea poţi să calci greşit
Oamenii din oraşele mici sunt învăţaţi să ducă un traidestul de liniştit,pentru a nu da motiv de conversaţie întregii comunităţi locale. Orice pas greşit al cuiva îşi extinde repercusiunile asupra întregii familii,afectate imediat de bârfe,aşa că mama,bunica,unchiul,vor avea mereu grijă să îndrume corect paşii tinerilor,pentru a nu călca greşit.
Poţi avea propria afacere
Într-un orăşel este destul de simplu să îţi deschizi un minisalon de coafură,dacă eşti pasionată de împletituri,sau poţi face bani în plus fardând colegele la balul de Miss Boboc. Orice talent,cât de mic,poate să se transforme într-o afacere,chiar şi faptul că îţi place să cânţi la pian. Un vecin te poate auzi şi te poate angaja ca profesor pentru copilul lui.
Nu întârzii niciodată din cauza traficului
Dacă ai terminat cursurile la ora 14.00,cu siguranţă la ora 14.15 ai putut să fii deja acasă. Ore pierdute în trafic? Cei din oraşele mici nu ştiu de aşa ceva. De aceea traiul într-o metropolă îi poate obosi la culme.
Ziarul local este un moft
Nu ai nevoie de ziarul local pentru a afla ştirile. Sunt o mulţime de oameni în jurul tău gata să îţi spună cine ce a mai făcut. Chiar şi un zvon ceva mai important se va răspândi cu mult înainte de tipărirea ziarului. Aşa că,ce rost are să mai arunci banii pe hârtie?