Când încep bebeluşii să vadă şi să audă. Ce trebuie să ştii
Să fii mamă este cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei femei. Sentimentul pe care-l simţi când îţi iei copilul în braţe după cele nouă luni este greu de descris. Iar dacă devii mamă pentru prima dată, îţi faci multe griji şi te întrebi dacă vei reuşi să ai grijă de bebe, nu-i aşa? În caz că te întrebai, iată când încep bebeluşii să vadă şi să audă.
Proaspetele mămici îşi fac griji despre lucruri ca: cum îmi dau seama că îi este foame, voi reuşi că comunic cu el, ce vrea să spună când plânge. Trebuie să ştii că bebeluşii percep lumea într-un mod diferit. Ei au nevoie de timp pentru a-şi dezvolta simţurile. Mămicile şi-ar dori să citească gândurile copilului pentru a-şi da seama când îi este foame, ce vrea să spună.
Dacă şi voi vă întrebaţi când încep bebeluşii să vadă şi să audă, iată ce trebuie să ştiţi:
Când încep bebeluşii să audă?
Bebeluşii recunosc cu uşurinţă vocea mamei, dar şi bătăile inimii sale. Acesta este motivul pentru care copilul trebuie ţinut la piept imediat după naştere - el recunoaşte sunetul şi se linişteşte. În plus, se spune că bebeluşii sunt familiari cu melodiile pe care le-au auzit înainte de a se naşte.
După prima lună de viaţă, sunetul lumii devine clar şi pentru el, reuşind să distingă sunetele pe care le aude. Vei vede cum bebeluşul se va uita la tine când îi vorbeşti, deoarece îţi recunoaşte vocea. De asemenea, copilul nou-născut trebuie să audă zgomote uşoare, cum sunt cele emise de diferite jucării. El doarme mai bine când este agitaţie în jur, nu când este linişte deplină.
Când încep bebeluşii să vadă?
Copilul vede imediat ce se naşte, doar că distanţa este foarte mică. Restul lucrurilor sunt în ceaţă, iar culorile sunt foarte greu de distins. El va vedea doar faţa persoanelor care se apropie de el, ataşându-se astfel de chipurile pe care le vede. Bebeluşul ajunge să vadă clar după primele patru luni, devenind clare pentru el culorile, detaliile şi imaginile.
Copilul este miracolul mic care se dezvoltă repede. Însă, nu trebuie să uităm că fiecare copilaş este diferit, aşadar nu-i putem compara. Credit foto: www.boldsky.com